KLJ wil 45 uur onafgebroken aan de toog zitten voor het goede doel

De KLJ van Ruiselede wil in het paasweekend 45 uur aan de toog hangen voor het goede doel
Norbert Maes De KLJ van Ruiselede wil in het paasweekend 45 uur aan de toog hangen voor het goede doel
Tien dapperen van de KLJ van Ruiselede zijn van plan om in het paasweekend minstens 45 uur onafgebroken aan de toog te hangen voor het goede doel.

Daarmee treden de KLJ-bestuursleden in de voetsporen van hun voorgangers, want in de zomer van 2009 deed de KLJ van Ruiselede al eens een officieuze gooi naar het wereldrecord toogzitten. Toen werd 44 uur onafgebroken aan de toog van café de Pallieter gezeten. Aangezien café de Pallieter niet meer bestaat, steekt de KLJ dit keer zelf de toog in elkaar in het park naast de kerk van Ruiselede.

“Op vrijdagavond staan de leden van jeugdhuis Jester achter de toog in de tent en komt de burgemeester onze toogmarathon openen”, legt bestuurslid Anneleen Vanderheyden uit. “Om 20 uur stipt nemen we plaats aan de toog. Pieter Serry, KLJ-voorzitter ten tijde van de vorige bestuursploeg, komt supporteren en gaat ons wat tips geven over hoe zij het destijds hebben aangepakt. We hopen hun record met een uurtje te kunnen verbeteren.”

“Op zaterdag is er om 9.45 uur de paaseierenraap van de gezinsbond en tussen 14 en 17 uur komt de KVLV oliebollen bakken. ‘s Avonds komt oud-bestuurslid dj Marckie plaatjes draaien om 20 uur. Op zondag tenslotte komt de band Chapter Two spelen om 15 uur. Als alles goed gaat, gaan we om klokslag 17 uur terug van onze barstoelen. Daarna is er een afterparty met dj AJ Beats.”

Los van de locatie blijven de regels van de toogmarathon dezelfde als die van negen jaar geleden. “Toogzitters krijgen vijf minuutjes pauze per uur. Die pauzes zijn van levensbelang. Ze kunnen gebruikt worden om te plassen of opgespaard worden om een turbotukje te doen. Slapen en plassen mag alleen in de pauzes. Wat we tijdens de dode momenten gaan doen? We brengen onze laptops mee en gaan wat vergaderen. Anderzijds zitten er ook wel wat Game Of Thrones-fans tussen de bestuursleden denk ik.”

De opbrengst van de stunt gaat naar Kom Op Tegen Kanker. Om wat extra geld in het laatje te brengen, kunnen bezoekers het hele weekend lang ook tombolalotjes kopen aan 1 euro waarmee een beenhesp te winnen valt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.