Wok Dynasty nu dubbel zo groot

VIER METER HOOG BOEDDHABEELD IS BLIKVANGER IN NIEUW, TRENDY INTERIEUR

De Wok Dynasty langs de Leuvensesteenweg is dubbel zo groot als de vorige vestiging in Keerbergen en biedt plaats aan 250 gasten (inzet).
Sven Ponsaerts De Wok Dynasty langs de Leuvensesteenweg is dubbel zo groot als de vorige vestiging in Keerbergen en biedt plaats aan 250 gasten (inzet).
Het populaire wokrestaurant Wok Dynasty opende deze week een nieuwe vestiging langs de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Het 250 plaatsen tellende restaurant vervangt de Keerbergse vestiging, die daar 21 jaar lang was. Eyecatcher in het nieuwe, trendy interieur is de vier meter grote Boeddha van de hand van Rotselaars kunstenaar Pieter Janssens.

Wok Dynasty Keerbergen is na 21 jaar niet meer. Het 'all-you-can-eat'- wokrestaurant kampte aan het Gemeenteplein met plaatsgebrek, en heropende woensdag langs de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. "Met zo'n 250 zitplaatsen is de capaciteit hier dubbel zo groot als in Keerbergen", vertelt Chang Ying Wu, zaakvoerster van de keten van Oosterse en mediterrane wokrestaurants.


"Ruimte die we zeker in het weekeinde in Keerbergen tekort kwamen. We hebben meteen ook voor een veel gezelliger interieur gezorgd - heel trendy, met warme kleuren, leuke decoratiestukken en sfeerverlichting. Nieuw is ook de trendy loungebar, waar men bij onze barman Jan - in 2015 nog Wereldkampioen Biertappen - voor een lekkere cocktail terecht kan."

Sven Ponsaerts

Boeddhabeeld

Dé eyecatcher centraal in het restaurant is echter de reusachtige Boeddha van maar liefst vier meter hoog - een copy van de originele en 40 meter hoge Tian Tan Buddha die op een berg aan de luchthaven van Hongkong staat . "In dit restaurant hoort gewoonweg een grote Boeddha", zegt Wu. "Gezien de beschikbare ruimte, dit is de grootste van onze zes vestigingen, was er hier de mogelijkheid iets speciaals te doen. Zelfs het plafond is voldoende hoog voor een dergelijk immens beeld. In geen van onze andere vestigingen hadden we dit ooit binnen gekregen. Als ontwerp heb ik voor deze 'geluksboeddha' gekozen - omwille van zijn mooie, rustgevende lotushouding, met vriendelijk uitgestoken hand. Hij past hier perfect in het interieur.

Eigenaars Wu Chang Ying en Peh-Fo Pak bij het vier meter grote boeddhabeeld, de blikvanger in het restaurant.
Sven Ponsaerts Eigenaars Wu Chang Ying en Peh-Fo Pak bij het vier meter grote boeddhabeeld, de blikvanger in het restaurant.

Op maat gemaakt

Wu liet het immense beeld speciaal op maat maken, door Rotselaarse kunstenaar Pieter Janssens. "De Chinese kunstenaar in België die ik eerst voor ogen had, bleek echter gepensioneerd, en ondertussen ook in Spanje te vertoeven. Hij kon me ook geen ander Chinees kunstenaar van hier aanraden. Een bestaand exemplaar vanuit China laten overkomen zou erg moeilijk zijn geweest. Bovendien zou het transport alleen al zo'n drie maanden hebben geduurd. Gelukkig kwam ik via vrienden bij Pieter Janssens terecht, een kunstenaar uit de onmiddellijke buurt dan nog. En zeg nu zelf, hij heeft dat toch fantastisch gedaan."

In vier stukken

Voor de Rotselaarse kunstenaar met atelier in Leuven was het de eerste Boeddha. "Een leuke uitdaging. Ik heb toch zo'n zes weken aan de replica op schaal 1/10 gewerkt", zegt Janssens. "Vooral de grootte maakte het niet makkelijk de vorm zo precies mogelijk uit de polystyreenblokken te sculpteren. De afwerking bestaat uit een cementbezetting. Een patineerlaag van bronspoeder zorgt voor de mooie bronslook. Ook het transport met twee vrachtwagentjes en het ter plaatse installeren was nog een hele klus: enkel in vier stukken en zonder kop kregen we het gevaarte het restaurant binnen. Maar hij staat, of beter gezegd zit dus."


Wok Dynasty is gelegen langs de Leuvensesteenweg 130A in Boortmeerbeek en dagelijks open van 12 tot 14.30 uur, en vanaf 17.30 uur. Gesloten op maandag.


Welke invulling de momenteel nog leegstaande voormalige Keerbergse vestiging zal krijgen, is nog niet beslist.