Ruim 1.500 kiezers stemmen in nieuwe stembureaus WZC De Lelie

In Rotselaar zullen er zondag meer dan 1.500 mensen hun stem uitbrengen in Woonzorgcentrum De Lelie. Het is de eerste  keer dat er in het woonzorgcentrum in deelgemeente Wezemaal kiesbureaus worden ingericht.
Een stemcomputer, zoals er zondag voor het eerst ook tien in WZC De Lelie in Wezemaal zullen staan.
Sven Ponsaerts Een stemcomputer, zoals er zondag voor het eerst ook tien in WZC De Lelie in Wezemaal zullen staan.

De Lelie is niet alleen een ideale stemlocatie voor de bewoners van het woonzorgcentrum en de bijhorende seniorenflats, maar ook voor de 1.500 omwonenden. De residenten van WZC De Lelie krijgen op die manier de kans om zo makkelijk mogelijk zelf te gaan stemmen, zonder zich hiervoor extra te moeten verplaatsen. Speciaal voor rolstoelgebruikers worden enkele extra lagere stemcomputers voorzien. Voor de buurtbewoners is het een gelegenheid om met het nieuwe woonzorgcentrum kennis te maken.

Om de bewoners de kans te geven in relatieve rust hun stem uit te brengen, hebben alle aan de twee stembureaus toegewezen kiezers op hun stembrief aanbevolen tijdstippen gekregen. De residenten van het WZC worden gevraagd om tussen 10 en 11 uur te stemmen. De kiezers uit de buurt worden gevraagd om hun stem bij voorkeur tussen 8 en 10 uur, of tussen 11 en 15 uur uit te brengen. Hen wordt ook gevraagd om zoveel mogelijk te voet of per fiets te gaan stemmen.

Zowat de helft van de inwoners van Wezemaal zal op de nieuwe stemlocatie gaan stemmen, de andere helft stemt in de gemeentelijke basisschool Het Nest. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.