Reuzen Tone en Fons gedoopt én ingeschreven

Gewezen huisarts Alfons Leempoels (100) toont de oorkonde van reus Fons, die naar zijn beeltenis gemaakt werd.
Sven Ponsaerts Gewezen huisarts Alfons Leempoels (100) toont de oorkonde van reus Fons, die naar zijn beeltenis gemaakt werd.
De Rotselaarse reuzen Tone en Fons werden gisteren onder massale belangstelling gedoopt en ingeschreven in het bevolkingsregister. Aan de plechtige ceremonie ging de eerste, weliswaar bescheiden, Reuzenstoet vooraf.

Onder een stralend zonnetje paradeerden reuzen Tone (34) en Fons (1) gisteren richting gemeentehuis, om er vervolgens als 'echte inwoners' van Rotselaar gedoopt te worden door voormalig pastoor Johny Van Rompuy. Daarna werden ze door burgemeester Dirk Claes ingeschreven in het bevolkingsregister.


Honderden toeschouwers woonden de speciale gebeurtenis, georganiseerd door de Rotselaarse Reuzengilde, bij. Onder hen ook de 100-jarige gewezen huisarts Alfons Leempoels, naar wiens evenbeeld reus Fons begin dit jaar gemaakt werd. 'Dokter Poellekes' zelf was een zichtbaar erg fiere eregenodigde.


Zoals dat hoort, kregen de dopelingen ook een meter en peter toegewezen. Eerste schepen Jelle Wouters kreeg het peterschap over Tone. Chris Sterckx, die de reus jarenlang op zolder bewaarde, werd meter. Fons kreeg dan weer Erik Wouters, die zijn hoofd maakte, als peter. Het meterschap van de jongste Rotselaarse reus ging naar Ann Uytterhoeven, van de familie die het onderstel maakte. (SPK)

Onder massale belangstelling trekt reus Tone tijdens de optocht doorheen het dorpscentrum.
Sven Ponsaerts Onder massale belangstelling trekt reus Tone tijdens de optocht doorheen het dorpscentrum.