'Zjefke in de Grote Oorlog' heruitgegeven voor goede doel

Auteur André Van Aerschot.
Ponsaerts Auteur André Van Aerschot.
Het boek 'Zjefke in de Grote Oorlog' van André Van Aerschot uit Haacht is opnieuw uitgegeven. Aanleiding is de actuele vluchtelingencrisis. De opbrengst van de heruitgave gaat dan ook integraal naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Het succesboek over Haachtse, Rotselaarse en Wakkerzeelse vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog was tien jaar geleden in een mum van tijd uitverkocht. "Het handelt over de rampzalige gevechten in onze dorpen, de panische vlucht naar Engeland en een ballingschap van bijna vijf jaar in een grauw Engels mijnstadje", zegt Haachts auteur André Van Aerschot (82).

Actuele link

"Vandaar natuurlijk de link met de huidige vluchtelingenmigraties waarmee ook wij nu krijgen te maken." Het waren het Kaaitheater Brussel, de KU Leuven en Trevor vzw die in het licht van de huidige asielcrisis het initiatief namen om het boek uit 2004 opnieuw uit te geven. De volledige opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De heruitgave, die in pocketformaat op 2.000 exemplaren werd gedrukt, kreeg de toepasselijke boventitel 'Van vluchteling tot vluchteling'. Nieuw is het voorwoord, dat door rector Rik Torfs van de KU Leuven werd geschreven.

Boek bestellen

Het boek bestellen kan door storting van 12 euro (+2,31 euro verzendkosten) op rekeningnummer BE73-0001-0534-8060 van André Van Aerschot, Merelstraat 3 in 3150 Haacht. Inwoners van Haacht en haar fusiegemeenten, Rotselaar, Boortmeerbeek, Tremelo en Keerbergen worden geen verzendingskosten aangerekend. Het boek afhalen kan bij de auteur zelf na afspraak: 016/60.62.62.


(SPK)