Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Rookmelder redt bewoners aan Moorkensplein

0 reacties

 1. Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close
  PREMIUM

  Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close

  Er is heisa ontstaan over de gaten die geboord werden in het plafond van een gekraakt pand in Brussel. Vorige week bezetten de resterende bewoners van het tentenkamp aan het Klein Kasteeltje een leegstaand gebouw op de Havenlaan. Vrijdag werd het gebouw geëvacueerd. Om nieuwe krakers te ontmoedigen, werden gaten in het plafond geboord. Maar volgens Francken werden die gaten geboord om de originele krakers te verjagen. “Niets van”, weerlegt burgemeester Philippe Close. “Het gebouw is onstabiel en er zit asbest in de muren.”
  Brussel
 2. Zes broers heropenen de brouwerij van hun grootvader na 50 jaar: “Brengen weldra de Geuze en Kriek terug naar Jette”
  PREMIUM

  Zes broers heropenen de brouwerij van hun grootvader na 50 jaar: “Brengen weldra de Geuze en Kriek terug naar Jette”

  Na meer dan 50 jaar is er opnieuw leven in de brouwerij bij Taymans in Jette. Letterlijk dan, want zes broers besloten om samen het nalatenschap van hun grootvader verder te zetten. Net als vroeger zullen ze Geuze en Kriek brouwen, met een Saison en een IPA als nieuwe toevoegingen. “Bij de inhuldiging voelden we ons allemaal heel verbonden met onze familiegeschiedenis en onze gemeente”, vertelt François Taymans.
  Brussel
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.