Twee Ronsese kandidaten van PVDA voor de Vlaamse en federale verkiezingen

Jasmina Schelstraete en Robin Tonniau nemen deel aan de verkiezingen op 26 mei.
rv Jasmina Schelstraete en Robin Tonniau nemen deel aan de verkiezingen op 26 mei.
Ronsenaars Jasmina Schelstraete (25) en Robin Tonniau (33) wagen op 26 mei hun kans tijdens de Vlaamse en federale verkiezingen voor PVDA. Schelstraete neemt de 20ste plaats voor haar rekening op de Vlaamse lijst, Tonniau krijgt plaats 13 op de Kamerlijst.

Arbeider Tonniau trok in oktober de lokale PVDA-lijst in Ronse. Hij wil zich opwerpen als vertegenwoordiger van de arbeidersklasse. “De huidige politieke kaste in het federaal parlement staat veel te ver af van de gewone man en vrouw in de straat, het wordt tijd voor meer arbeiders in het parlement”, zegt hij.

Schelstraete zet dan weer in op gezondheidszorg. Zij werkt voor het wijkgezondheidscentrum Geneeskunde voor het Volk in Zelzate waar gratis eerstelijnsgeneeskunde wordt aangeboden. “Mijn droom is om zo’n wijkgezondheidscentrum te helpen opstarten in Ronse. Dat zou een ingrijpende verbetering zijn voor veel Ronsenaars”, reageert ze.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video