Toekan speelt ‘Grote Boom is ziek’ voor Dag Tegen Kanker

De gelegenheidsacteurs en -actrices zijn helemaal klaar voor de voorstelling woensdag.
Lieke D'hondt De gelegenheidsacteurs en -actrices zijn helemaal klaar voor de voorstelling woensdag.
Toekan, een Ronsese lotgenotengroep voor mensen met kanker, organiseert op woensdag 17 oktober de theatervoorstelling ‘Grote Boom is ziek’. Een voorstelling gemaakt om kanker bespreekbaar te maken.

In het kader van de Dag Tegen Kanker van Kom Op Tegen Kanker speelt Toekan in Congrescentrum Glorieux ‘Grote Boom is ziek’, een bewerking van het gelijknamige boek van Nathalie Slosse. Zij schreef het boek toen ze als jonge moeder werd getroffen door kanker. Het hielp haar om de ziekte en de behandeling uit te leggen aan haar zoontje. 

Bijzonder aan de voorstelling van Toekan is dat de kinderen die het verhaal vertellen zelf familie zijn van kankerpatiënten. “Het verhaal helpt om aan kinderen uit te leggen wat kanker is en hoe het te behandelen valt”, zegt Tine Verdonckt van Toekan. “Voor de kinderen die meespelen is het verhaal dus herkenbaar. Ze kunnen de link leggen tussen het toneelstuk en de ziekte van hun mama, papa of andere familieleden.” 

Toekan speelt ‘Grote Boom is ziek’ in Congrescentrum Glorieux in de Glorieuxlaan 55 in Ronse. De voorstelling begint om 19 uur. De toegang is gratis, maar je moet wel inschrijven via toekanvlk@hotmail.com. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.