Ronsese gemeenteraad binnenkort te volgen vanuit je luie zetel dankzij livestream

Ronsenaars hoeven niets meer te missen van de gemeenteraad dankzij een livestream.
Lieke D'hondt Ronsenaars hoeven niets meer te missen van de gemeenteraad dankzij een livestream.
De gemeenteraad van Ronse zal binnenkort ook via livestream te volgen zijn op het internet. Het schepencollege laat alles in orde brengen om de vergaderingen te filmen en de video’s op de website te plaatsen. Op die manier wil het bestuur de politiek dichter bij de mensen brengen.

Als alles goed gaat, zal de eerstvolgende gemeenteraad op maandag 28 januari al te volgen zijn via de livestream. Met de installatie komt het stadsbestuur ook tegemoet aan een nieuw decreet dat het stadsbestuur verplicht de vergaderingen woord voor woord te registreren.

Bovendien moet de livestream helpen om meer burgers bij de politiek te betrekken. De besprekingen en discussies in de gemeenteraad zullen daarom voortaan altijd terug te vinden zijn op het internet. Wie geen tijd heeft om de gemeenteraad live te volgen, zal de beelden achteraf nog kunnen raadplegen op de website van de stad.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michèle Depoorter

    Super