Proefopstelling op kruispunt tussen Broeke en Kruisstraat om situatie veiliger te maken voor fietsers

Gedaan met voorsorteren op het kruispunt tussen Broeke en de Kruisstraat.
Lieke D'hondt Gedaan met voorsorteren op het kruispunt tussen Broeke en de Kruisstraat.
De verkeerssituatie aan het kruispunt tussen de Kruisstraat en Broeke in Ronse is gewijzigd. De voorsorteerstrook voor wagens die via de Kruisstraat omhoog willen rijden, is verdwenen en vervangen door een gearceerde strook waar je niet over mag rijden. De maatregel is genomen om fietsers te beschermen, maar er wordt ook gevreesd voor meer files op het kruispunt.

Automobilisten kunnen niet langer voorsorteren aan het kruispunt tussen Broeke en de Kruisstraat in Ronse. De voorsorteerstrook heeft plaatsgemaakt voor een arcering waardoor iedereen op één vak moet aanschuiven. De maatregel komt er om de veiligheid van fietsers te verhogen. “De Fietsersbond heeft al vaker gesignaleerd dat het kruispunt tussen Broeke en de Kruisstraat onveilig is. Vooral voor fietsers die naar boven rijden, is de situatie niet ideaal. Daarom hebben we in samenspraak met het Agentschap Wegen en Verkeer een proefopstelling gemaakt”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Wouter Stockman (onafhankelijk). “Voorlopig bestaat die enkel uit geschilderde lijnen, maar binnenkort komen er tijdelijk betonblokken om te verhinderen dat bestuurders toch over het vak rijden.” Over enkele weken zullen de bevoegde diensten de situatie evalueren en eventueel aanpassen.

Verkeershinder

Heel wat Ronsenaars reageren verbaasd op de kleine ingreep. Ze vrezen dat er langere files zullen ontstaan op het kruispunt en dat automobilisten daarom op zoek zullen gaan naar sluiproutes. Ook Stockman beseft dat de situatie wellicht niet ideaal is. “We zijn nog zoekende om het kruispunt anders in te richten wanneer Broeke heraangelegd wordt. Het kruispunt is te klein om een rotonde aan te leggen, dus we moeten het anders oplossen.” De schepen hoopt dat er volgend jaar een definitieve oplossing komt voor het kruispunt. Omdat het een gewestweg is, hangt dat ook af van het Vlaams gewest.  
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Aelvoet

    Groen, of moet ik zeggen ex-groen gaat voor ellenlange files. De CO2-uitstoot telt blijkbaar niet meer.