Organisatoren zijn klaar voor Hotondcross

De renners zijn ingeschreven, het parcours is uitgestippeld, de tenten zijn opgesteld: Ronse Koerst vzw is stilaan klaar voor de Hotondcross van zondag. "We verwachten tussen de acht- en tienduizend toeschouwers", aldus organisator Luc Van den Abeele.

Die toeschouwers willen natuurlijk een spannende cross zien en dus schaafde parcoursbouwer Mario De Clercq opnieuw aan het parcours: "We hebben het parcours iets technischer gemaakt dit jaar. Door het droge weer gingen de renners vorig jaar heel snel. Door meer schuine stroken toe te voegen, willen we dat verhinderen. Of het werkt, zal moeten blijken uit de koers, want die mannen kunnen natuurlijk van alles", lacht De Clercq.


Ook rond het parcours blijft de organisatie vernieuwen. "De vipszullen dit jaar niet meer in de feestzaal zitten, zij nemen plaats in een tent in de put. We hebben er ook een mooi terras bij gebouwd, zodat de ze de koers perfect kunnen volgen. Op het terrein zelf zal een orkestje voor extra ambiance zorgen", vertelt Van den Abeele.

Duur plaatje

De organisatoren rekenen op mooi weer, een spannende cross en vooral veel volk, want er moet natuurlijk ook geld in het laadje komen.


"Het wordt financieel moeilijker en moeilijker om de Hotondcross te organiseren. We leven nog steeds in terreurniveau drie, waardoor we extra security moeten voorzien. Dat kost allemaal veel geld. Ook de vergunningen zijn 23 procent duurder geworden, de renners kosten veel geld en ook alle medewerkers worden vergoed. De cross is dus een duur plaatje geworden."


Wie de veldrijders zondag aan het werk wil zien, kan vanaf 10 uur terecht op de terreinen van 'Molen Ten Hotond' in de Zandstraat in Kluisbergen. Er zijn gratis shuttlebussen voorzien vanaf verschillende locaties in Kluisbergen en Ronse.


Aan de kassa kan je kaarten kopen voor 12 euro, in voorverkoop betaal je 11 euro. Meer info vind je op www.ronsekoerst.be. (LDO)