Man (42) riskeert celstraf voor bedreigen kinderen

Een 42-jarige man uit Avelgem moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor verschillende feiten van bedreigingen en belagingen. Bij één incident moesten zijn dochtertjes zelfs naar de buren vluchtten. Bij alle feiten had de man zwaar gedronken.

Toen de ex-vrouw van Bart D. (42) uit Avelgem op 26 augustus 2016 de twee dochtertjes afzette bij de man merkte de oudste dochter dat haar papa alweer dronken was. Het meisje wou haar gsm nemen om iemand te verwittigen, maar dat liet haar vader niet toe. Daarop zijn de twee dochtertjes naar de buren kunnen vluchten.


Papa Bart achtervolgde hen en sloeg uiteindelijk de glazen voordeur van de buren kapot, waardoor hij zwaar gewond raakte. Naast hem lag een keukenmes en in zijn broekzak stak ook nog een klein mes.

Poging tot doodslag

De man bedreigde de nieuwe partners van zijn ex-vrouw ook meermaals met de dood. Daarnaast belaagde hij ook meermaals zijn ex-vriendin. De vrouw uit Berchem, die er ook een taverne uitbaat, kreeg ontelbare berichten en telefoontjes. Op de Facebookpagina van haar zaak postte hij ook dat ze zich zou prostitueren.


Bart D. zit ondertussen in de gevangenis voor poging tot doodslag op zijn ex-vriendin. Bart D. bedreigde de vrouw in haar café en greep haar bij de keel. De man riskeert een celstraf van negen maanden en een geldboete van 600 euro.


Vonnis op 25 oktober. (AHK)