Luminus organiseert klimaatavond met voorstelling nieuw windturbineproject

Illustratiebeeld - Luminus geeft donderdag meer uitleg bij het geplande windturbineproject in industriegebied Klein Frankrijk.
Unsplash Illustratiebeeld - Luminus geeft donderdag meer uitleg bij het geplande windturbineproject in industriegebied Klein Frankrijk.
Luminus organiseert op donderdag 17 januari een thema-avond rond klimaatverandering in parochiezaal De Spil in Ronse. Naast uitleg en concrete tips over de opwarming van de aarde zal het bedrijf ook een nieuw windturbineproject in Ronse uit de doeken doen.

Ronse engageert zich samen met 13 gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen om de CO₂-uitstoot met veertig procent te verminderen tegen 2030. “Het verbeteren van de energie-efficiëntie en de ontwikkeling van hernieuwbare energie staan hierbij centraal”, zegt communicatieverantwoordelijke van Luminus Nico De Bie. “Luminus wil de stad helpen bij de verwezenlijking van haar doelstelling en organiseert daarom een klimaatavond voor de inwoners van Ronse.”

De klimaatavond start om 19 uur in De Spil, Lorettestraat 190. Rond 19.30 uur zal klimaatwetenschapper Samuel Helsen de avond inleiden. Hij zal uitleggen wat klimaatverandering inhoudt, wat de impact ervan is op de maatschappij en welke concrete acties er mogelijk zijn. Ook het nieuwe windturbineproject dat op stapel staat op industrieterrein Klein Frankrijk zal op de klimaatavond uit de doeken gedaan worden.

De klimaatavond is gratis, inschrijven kan via dit formulier. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.