Leerlingen Da Vinci Campus duiken in lokale politiek: minder zwerfvuil en meer bussen

Per partij kwamen twee kandidaten naar de Da Vinci Campus.
Lieke D'hondt Per partij kwamen twee kandidaten naar de Da Vinci Campus.
De leerlingen van de derde graad van de Da Vinci Campus in Ronse hebben zich vrijdagmiddag verdiept in de politiek van Ronse. Elke partij stuurde twee jonge afgevaardigden naar de school voor een korte voorstelling en een debat.

In de studiezaal van de Da Vinci Campus konden de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar ontdekken waar de verschillende politieke partijen in Ronse voor staan en wat ze willen veranderen in de stad. 

De studenten hadden het debat voorbereid tijdens de lessen geschiedenis en bepaalden zelf welke vragen gesteld werden. De leerlingen wilden onder meer weten waarom de verlenging van de N60 zo’n belangrijk discussiepunt is en waarom er niet meer bussen en treinen rijden in Ronse. 

Ook zwerfvuilbestrijding bleek een belangrijk thema voor de jeugd. De voor- en nadelen van extra vuilnisbakken in de stad werden uitgelegd door de partijen. Tot slot kwam het nut van een wijkgezondheidscentrum aan bod en stelde een leerlinge de vraag of de partijen halalvlees willen toestaan op scholen. 

De partijen kregen de kans om zich voor te stellen aan de leerlingen.
Lieke D'hondt De partijen kregen de kans om zich voor te stellen aan de leerlingen.

De argumenten die de vertegenwoordigers van de partijen aanhaalden en de discussies die daarop volgden, zullen ongetwijfeld een invloed hebben op de keuze die de jongeren zullen maken op 14 oktober. Een aantal leerlingen mag dit jaar namelijk voor de eerste keer gaan stemmen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.