Klooster Sancta Maria wordt zorgcentrum

Vzw Werken Glorieux plant een nieuw zorgcentrum in klooster Sancta Maria. "Een uitdagend project dat intensief overleg vraagt", zegt directeur Stefaan Blomme.

Vzw Werken Glorieux is vandaag al erg actief op het vlak van ouderenzorg, met drie woonzorgcentra en verschillende assistentiewoningen, maar het wil de ouderenzorg nog verder uitbouwen. Daarom wil de vereniging over enkele jaren het klooster op de Sancta Maria-site aan de Glorieuxlaan ombouwen tot een zorgcentrum.


"Het moet een soort dorp in de stad worden waar ouderen terecht kunnen in assistentiewoningen, kangoeroewoningen of groepswoningen. Dankzij de centrale ligging van de site kunnen de ouderen bovendien nog culturele activiteiten bijwonen of naar de winkel gaan", vertelt Blomme. Naast woningen voor ouderen wil de vereniging een woonzorgpunt creëren op de site.


"De zorgvrager ziet vandaag vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom willen wij één contactpunt creëren waar ouderen terecht kunnen met al hun vragen", legt Blomme uit.


(LDO)