Ga naar de mobiele website
^ Top

Geen budget, wel enthousiaste vrijwilligers

RONSENAAR TREKT MET SPANNENDE KORTFILM NAAR FESTIVALS

Jeroen Dutranoit in Ronse, waar hij de meeste scènes opnam.
Foto De Coster Jeroen Dutranoit in Ronse, waar hij de meeste scènes opnam.
Ronsenaar Jeroen Dutranoit (29) en zijn vrienden Hart Vandorpe en Tijs Callebert trekken met hun no-budgetfilm Hidden Shadow naar Belgische en internationale filmfestivals. De 30 minuten durende film is ingeblikt in Ronse met vrijwilligers, tot de hoofdrolspelers toe. De trailer is te bekijken op YouTube.

Hidden Shadow vertelt het verhaal van twee dieven die van een mysterieus persoon een speciale opdracht krijgen. Zonder te weten wie het is, gaan ze er uiteindelijk op in en komen terecht in een grote drugsdeal.


Jeroen kreeg de smaak van het filmen te pakken toen hij een digitale spiegelreflexcamera aankocht. "Zo maakte ik met Tijs Callebert een filmpje over de graffiti in de ondertussen afgebroken verpleegsterschool in de Delghuststraat", zegt hij. "Aangezien het filmpje op heel wat bijval kon rekenen, hebben we er dan ook een vervolg aan gebreid met onze kortfilm. Het script heb ik zelf geschreven."

10.000 euro materiaal

De kortfilm is vooral gedraaid in Ronse, onder meer in De Stadstuin, TIO³, Demyttenaerestraat en café The Clubman. "Wel blikten we 3 scènes in Antwerpen in", vervolgt Jeroen. De acteurs zijn allemaal vrijwilligers. "Na een oproep in de media reageerden onmiddellijk 25 vrijwilligers die enthousiast waren om mee te werken. Ook de 2 hoofdsrolpelers, Glenn Degrendele en Alina Poelman, zijn vrijwilligers. Op die manier konden we een no-budgetfilm maken. We moesten alleen het noodzakelijke materiaal aankopen, maar dat loopt toch gemakkelijk op tot 10.000 euro. Intussen denken we aan een langspeelfilm. Daarvoor zal natuurlijk een veel groter budget nodig zijn. We willen die dan ook realiseren met sponsoring. Ik ben het script daarvoor al aan het schrijven."


Jeroen ziet een carrière in de filmbusiness best zitten en richtte met zijn maten Hart Vandorpe en Tijs Callebert Jayti Productions op. "Ik heb mijn job opgegeven om er me 100% te kunnen mee bezig houden", zegt hij nog. "We hebben ondertussen ook al samengewerkt met het Ronsese productiehuis Icarus. Daarvoor draaiden we in Ronse en omstreken onder meer promotiefilms."

Première

Met Hidden Shadow nemen de vrienden zeker al deel aan de kortfilmfestivals van Gent en Leuven, en als het mogelijk is ook aan het festival Razor Reel in Brugge. "We plannen zeker voor de komende maanden een première van Hidden Shadow in Ronse", rondt Jeroen af. Wie al eens wil kijken, kan de trailer vinden op YouTube.

Meer over


Meld een bug