Ex-kampioen Germyns van de keuken naar Boxing Night

Pascal Germyns (rechts) staat nog eens in de ring.
Foto D'hondt Pascal Germyns (rechts) staat nog eens in de ring.
Voor het eerst in 25 jaar kon je in Ronse naar een boksgala. Tien kampen brachten spektakel in sportzaal 't Rosco. En dat onder het toeziend oog van ex-Belgisch kampioen Pascal Germyns.

Echt regelmatig gaat hij niet meer naar bokswedstrijden, want Germyns heeft na zijn bokscarrière het roer omgegooid. Vandaag runt hij restaurant 't Kasteelken op de Leuzesteenweg, waar hij ook in de keuken staat. Maar een boksgala vlak achter de deur, daar moet hij wel eens naartoe. Dus trekt hij van zodra de klanten weg zijn naar de Boxing Night. Daar is duidelijk dat Germyns echt wel iets heeft betekend voor het boksen in Ronse. Iedereen wil een praatje slaan met de man die 29 jaar geleden Belgisch kampioen werd, zelfs een interview met de Marokkaanse televisie hoort erbij.


Na het bijkletsen is het tijd voor het echte werk. De lichten gaan uit, de boksers betreden de zaal. Dan zie je ook de focus bij Germyns: aandachtig volgt hij de slagen, analyseert hij de kwaliteiten van de twee boksers en deelt hij zijn commentaar. Hij kan ook nog steeds perfect voorspellen in welke ronde een bokser zal neergaan.

Minder sfeer

"Boksen is dan ook niet veel veranderd in die dertig jaar. Alleen de sfeer errond is wat minder geworden. In mijn tijd kwam er nog meer volk kijken en stond iedereen voor ons te roepen." Toch mist hij het boksen niet: "Na mijn carrière heb ik nog even doorgetraind, maar altijd slagen krijgen op je hoofd, is niet goed."


Germyns zag de Ronsese Sportverdienste van 2016 Ilias Achergui de match van de avond winnen. (LDO)