Ga naar de mobiele website
^ Top

Drie dagen Ronde in Ronse

WIELERHOOGMIS BEGINT MET DOORTOCHT RUBEN VAN GUCHT

De sfeer in het Malanderpark zit altijd goed tijdens de Ronde.
Archieffoto Ronny De Coster De sfeer in het Malanderpark zit altijd goed tijdens de Ronde.
Ronse heeft dan wel de 'eer' moeten laten aan Oudenaarde voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen, maar dat laten de stad en de horeca niet aan hun hart komen. "We maken er weer een driedaagse van", zegt schepen van Evenementen Ignace Michaux. "Twee dagen hebben we ons Rondedorp bovenaan het Malanderpark. En op vrijdag is er de doortocht van Canvas Live met Ruben Van Gucht."

Op vrijdag 31 maart rijdt sportjournalist Ruben Van Gucht de Ronde van Vlaanderen voor Canvas. De volledige rit wordt live uitgezonden vanaf 8 uur 's ochtends op die zender. Ruben wordt af en toe vergezeld door bekende fietsers en wielertoeristen", zegt schepen van Evenementen Ignace Michaux. Ronse grijpt de doortocht van Ruben aan om er een feest van te maken. "We willen de hele dag voor zoveel mogelijk beleving in Ronse zorgen. Het wordt een soort generale repetitie voor de zondag. We roepen scholen, wielerclubs en andere mensen op zoveel mogelijk mee te rijden. Ruben zal ongeveer om 17uur in Ronse zijn, ter hoogte van de parking van het kerkhof in de Ommegangstraat. We verwachten een pak Ronsenaars bij zijn tijdelijke stop hier."


Ook zaterdag 1 april focust Ronse zich op de doortocht en de stop van prominenten. "De dag waarop de wielertoeristen de Ronde van Vlaanderen rijden, laat ook bekend Vlaanderen zich traditioneel weer zien op de fiets. Een aantal prominenten rijden gezamenlijk een tocht van 65 km.Voor het vierde jaar op rij verwelkomt de stad Ronse hen in het stadhuis voor een tussenstop. Die dag ligt in Ronse ook de hoofdbevoorrading van "We Ride Flanders" van Golazo Sports voor de wielertoeristen. Achteraan de parking van het stadhuis verwelkomen we vanaf 's morgens tot 18 uur 17.000 wielerfanaten. En je zal ook naar het Malanderpark kunnen waar de renners voorbij komen."


En dan de grote dag zelf. Op zondag 2 april is er in het Malanderpark bovenaan de Kruisstraat een happening.

Pendelbus

"Met maar liefst 5 doortochten over het grondgebied van Ronse, kan je het gebeuren van dichtbij meemaken", licht schepen Michaux toe. "Boven aan de Oudestraat, in het Malanderpark, vind je het event Rondedorp van de stad Ronse. Daar kan je de koers vanaf de start in Antwerpen op groot tv-scherm volgen en tegelijk de renners op de weg zien voorbij komen langs de Oudestraat. Hapjes en drankjes zijn aan democratische prijzen te bekomen in één van de stands en iedereen is er welkom om van de Rondesfeer te genieten."


Er is een pendeldienst en de bus stopt aan het Malanderpark. Er is géén publiekszone boven aan de Kruisstraat. Flanders Classics verwijst de supporters door naar de zone in het Malanderpark."Meld een bug