Auto van sp.a-kandidate beschadigd door vandalen, voorzitter roept op tot nette campagne

De vier banden zijn plat gestoken en er zijn krassen gemaakt op de auto.
RV De vier banden zijn plat gestoken en er zijn krassen gemaakt op de auto.
Sp.a-voorzitter Freddy Vercruysse roept op om de politieke strijd netjes te houden in Ronse. Hij doet dat nadat de wagen van sp.a-kandidate Annie Nono Efoli zwaar werd beschadigd door vandalen. “Het is nog niet zeker dat het vandalisme met haar politieke overtuiging te maken heeft, maar dit is toch extreem”, zegt Vercruysse.

De auto van Efoli stond, met sp.a-sticker op de achterruit, geparkeerd in de IJzerstraat in Ronse. In de nacht van 30 september werden de vier banden van de wagen platgestoken en werden zowel op de zijkant als op de motorkap diepe krassen aangebracht. “De schade loopt in de duizenden euro’s”, reageert Vercruysse. “In heel mijn politieke carrière heb ik nog nooit zo’n extreme beschadiging meegemaakt. Vroeger werden er wel eens affiches overplakt of beklad, maar dan dronken we een pint en plakten we nieuwe affiches. Dat konden we nog onder politieke folklore categoriseren. Het beschadigen van een auto gaat duidelijk te ver.” 

Toch is Vercruysse niet zeker dat het vandalisme uit politieke hoek komt. “We weten niet wie het heeft gedaan. Daarom hebben we bij de politie klacht ingediend tegen onbekenden. We roepen ook iedereen die meer weet op om te getuigen bij de politie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.