132 zakken zwerfvuil in één dag opgeruimd

Cyriel Everaert ruimt samen met opa Marc Bourgeois op in Ronse.
Lieke D'hondt Cyriel Everaert ruimt samen met opa Marc Bourgeois op in Ronse.
116 vrijwilligers hebben de straten in Ronse schoongemaakt. Zij namen onder impuls van JCI deel aan World Cleanup Day. Dat initiatief ontstond in Estland en riep vrijwilligers over de hele wereld op om zaterdag in één dag tijd de hele stad of gemeente waar ze wonen op te ruimen.

Het doel was om in Ronse met vijf procent van de inwoners al het zwerfvuil in de stad op te ruimen. Uiteindelijk kwamen slechts 116 vrijwilligers opdagen, maar de organisatie liet dat niet aan haar hart komen. Zij waren vooral tevreden met de inzet van de vrijwilligers. “Onze opruimhelden ontvingen gedurende de dag ook tientallen schouderklopjes en woorden van motivatie en dankbaarheid van voorbijgangers. Dat is genieten. Je maakt niet alleen een praktisch verschil, een properder Ronse, maar je zet mensen ook aan om stil te staan bij al dat zwerfvuil en de effecten daarvan”, zegt commissiedirecteur Hans Everaert.

De opruimers van dienst vulden zaterdag 102 zakken restafval en 30 zakken PMD met zwerfvuil. Naast lege verpakkingen, blikjes en sigarettenpeuken vonden ze ook een doos gebruikte koffiepads, houten planken, volle zakken PMD en vervallen dozen vol-au-vent. “Ontzettend jammer als je weet dat je dit perfect in het containerpark kan deponeren.”

Hans Everaert, Marc Bourgeois en Cyriel in actie tijdens World Cleanup Day.
Lieke D'hondt Hans Everaert, Marc Bourgeois en Cyriel in actie tijdens World Cleanup Day.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Freddy De Vos

    Zeer leuke actie, maar mensen zouden gewoon bewust hun vuiligheid moeten opruimen (sigarettenpeuken en hondenkak horen daar ook bij)!