Zaterdagopvang voor kinderen shoppende ouders

Tijdens het kinderatelier was er een dansinitiatie.
Foto Couvreur Tijdens het kinderatelier was er een dansinitiatie.
Afgelopen zaterdag genoten zeven kinderen van een dansworkshop in kinderopvang KIDZ in de Kokelaarstraat, terwijl hun ouders gingen shoppen in het centrum. Dat is ook de bedoeling, want kinderen en inkopen doen, vormt niet altijd de meest ideale combinatie.

Het initiatief is niet nieuw. Eind augustus vorig jaar werden dergelijke kinderateliers ook al maandelijks georganiseerd in de ontwijde Sint-Amandskerk. Die werden echter geen succes en na een vijftal edities trok de stad de stekker eruit. Nu wordt alsnog een nieuwe poging ondernomen.


"De vraag blijft leven bij de handelaars", legt jeugdschepen Michèle Hostekint (sp.a) uit. "Nu worden de kinderateliers elke zaterdag aangeboden terwijl ook de locatie aangepast werd. Hopelijk kunnen we nu wel meer ouders motiveren."


Davy Pepin, de papa van Anaïs (9) en Estée (7) ziet in elk geval niets dan voordelen. "De dochters zitten hier sowieso al in de opvang en ze staan telkens te springen om te komen, dus als wij op zaterdag rustig willen winkelen is het heel mooi meegenomen dat ze hier terechtkunnen."


Kinderen kunnen er elke zaterdag op elk moment tussen 7.30 en 18.30 uur gebracht of opgehaald worden. Voor 3 uur opvang betaal je 4,7 euro. Kinderen uit hetzelfde gezin die gelijktijdig aanwezig zijn krijgen 25 procent korting.


(SVR)