Zaterdag voetbalkampioen, woensdag 2 jaar cel met uitstel

Hij werd dit seizoen topscorer bij de voetbalploeg RWDM en vorig zaterdag werd hij met zijn club kampioen in Twee Amateurklasse C. Maar eergisteren kwam er een flinke domper op de feestvreugde voor spits Jean-François M. (25).

De man kreeg in het Gentse hof van beroep twee jaar cel met uitstel en een boete van 6000 euro voor het bezit van 58 kilogram cannabis.


In april 2015 werd de 35-jarige Eddy D. in Roeselare op heterdaad betrapt met de drugs in zijn autokoffer. Het spul kwam uit de garagebox van Jean-François M., die op dat moment bij SV Roeselare speelde, en zijn toenmalige vriendin Imane A. (28).

Ontrouw

Zij had aan Eddy D. gevraagd om een diefstal te ensceneren, uit wraak voor de veelvuldige ontrouw van M. De profvoetballer kreeg in eerste aanleg een celstraf van acht maanden met uitstel, wat abnormaal is volgens de procureur-generaal.


"Volgens mij heeft de eerste rechter zich 'vergist', het gaat hier niet over 58 gram cannabis, maar over 58 kilogram! De straf van de eerste rechter is niet voldoende", aldus de procureur-generaal die 3 jaar met uitstel vorderde.


Eddy D. krijgt 2 jaar cel en 6.000 euro boete. De ex, A. krijgt dezelfde straf als M.


 (DJG)