Volleyballertje Vince (4) is internethit

Matthijs Verhanneman met zoontje Vince.
Joke Couvreur Matthijs Verhanneman met zoontje Vince.
De toekomst van Knack Volley Roeselare lijkt verzekerd. Ster in het nieuwste filmpje van 'Sons of Gravity', vier Knackspelers die videogewijs geregeld uitpakken met hun trickshots, is de vierjarige Vince, zoontje van receptie-aanvaller Matthijs Verhanneman.

Al bijna 18.000 keer is het filmpje met Vince Verhanneman in de hoofdrol bekeken op YouTube. Iedereen raakt gecharmeerd door zijn enthousiasme, maar ook zijn prestaties gooien hoge ogen. Op amper vierjarige leeftijd slaagt Vince er moeiteloos in om een bal van boven op de tribune in de volleytempel op Schiervelde in een doel te gooien. "Vince heeft zeker balgevoel", zegt papa Matthijs Verhanneman trots. "Toch pushen we hem niet in de richting van volleybal."


Dat hoeft ook niet, want de sport is alom aanwezig in het gezin. Ook mama Yana De Leeuw speelt immers volleybal op topniveau. "Er zijn thuis altijd ballen te vinden en een kind speelt daar automatisch mee", gaat Matthijs verder. "Vince heeft echter ook veel inzicht in het spel. Hij zag al honderden matchen, stelt veel vragen, durft beslissingen van de scheidsrechter in vraag te stellen en laat ook wel eens een traantje als we achter staan. Wij vinden het vaak zelf heel verrassend en straf."


Vince is het jongste lid van de jeugd van Knack. "Hij probeerde ook voetbal, maar volleybal is het enige wat telt. Het was dan ook leuk om het vader-zoon-filmpje te maken. Vince beseft niet hoeveel mensen het filmpje al zagen, maar vindt het vooral leuk om zelf opnieuw te kijken." Waarom hij zo begeesterd is door volleybal kan de kleine man niet uitleggen. Maar op de vraag wat hij later wil worden, is hij duidelijk: "Volleyballer!"


(CDR)


Bekijk een filmpje op onze website: www.hln.be/Vince

In het filmpje slaagt de vierjarige Vince erin om vanop de tribune een bal in een doel te gooien.
Sons of Gravity In het filmpje slaagt de vierjarige Vince erin om vanop de tribune een bal in een doel te gooien.