Vliegtuigbom gevonden bij uitbreidingswerken Barias

De gevonden vliegtuigbom.
Barias De gevonden vliegtuigbom.

In de Veldbosstraat in Roeselare is een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aan de oppervlakte gekomen tijdens graafwerken. Op het terrein is Barias, specialist in het verpakken van diepgevroren en gekoelde voedingsproducten, een extra opslagruimte aan het bouwen. “Tijdens de graafwerken stootte een van de kraanmannen plots op een groot stuk metaal”, vertelt Elien Cools van Barias. “Hij is voorzichtig uitgestapt en haalde manueel de bom, die meer dan dertig kilogram woog, boven.” 

 De politie werd onmiddellijk opgeroepen. “Maar evacuatie was niet nodig”, weet Elien. “De politie heeft Dovo ingelicht, waarna de bom ontmanteld en meegenomen werd om gecontroleerd te laten ontploffen. Het terrein werd daarna vrijgegeven en iedereen kon weer aan het werk. Volgens Dovo ging het om een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens verhalen van buurtbewoners blijkt dat het terrein mogelijk vroeger een vliegveld was dat door de Duitse geallieerden bestookt werd.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.