VIDEO. Verstrooide chauffeur vermijdt maar nipt zwaar ongeval op E403 in Oekene

Ondernemer Geert Segers uit Izegem was donderdagmorgen op de E403 in Oekene getuige van een bijna-ongeval. “Alleen met een ultiem bruusk uitwijkmanoeuvre kon een chauffeur voor mij vermijden dat hij met z’n vrachtwagen tegen een signalisatievoertuig botste”, vertelt hij. Z’n dashcam registreerde alles.

Met zijn Land Rover Defender tufte Geert Segers, zaakvoerder van het gelijknamige schrijnwerkbedrijf uit Izegem, donderdagmorgen langs de E403 naar huis. “Ter hoogte van de afrit naar het tankstation in Oekene zag ik een signalisatiewagen staan op de pechstrook. Het grote lichtbord achteraan de vrachtwagen gaf aan dat 500 meter verder de rechterrijstrook niet vrij was. Dik 150 meter voor het zover was, week ik uit naar de linkerrijstrook, om de chauffeur van een trager rijdende vrachtwagen de kans te geven zonder problemen uit te wijken naar de middelste rijstrook. Tot mijn verbazing bleef de vrachtwagen rechtdoor rijden. Net op tijd gaf de chauffeur een ruk aan het stuur. Hij miste op een halve meter na een signalisatievoertuig. Zijn vrachtwagen, van het Chapebedrijf Valcke uit het Henegouwse Frasnes-lez-Anvaing, zwiepte even maar hij kon ‘m onder controle houden. Daarna reed hij door alsof er niks gebeurd was.” Segers snapt niet dat de man in kwestie het signalisatievoertuig zo laat zag. “We waren er verdorie al één gepasseerd, die moet hij toch ook gezien hebben”, zegt Segers. “Als je zo’n dingen ziet, is het niet verwonderlijk dat er ongelukken gebeuren.”

Enkel dankzij een rijkelijk late reflex kan de trucker een botsing met de signalisatiewagen vermijden.
Hans Verbeke Enkel dankzij een rijkelijk late reflex kan de trucker een botsing met de signalisatiewagen vermijden.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ferdinand Delasoie

  Bekend probleem. Er zijn al heel wat signalisatieborden of zelfs lichtkarren van weginspecteurs tot schroot gereden.

 • Daniel Paelinck

  Die was zeker verstrooid door naar zijn GPS, radio, GSM of iets in die aard te kijken.

 • Reinhard Dauwe

  Weer eentje die met zijn gedachten ergens zat...

 • Jozef Van Ganzen

  Er zijn veel mensen met andere dingen bezig dan op de weg te letten.