Ga naar de mobiele website
^ Top

Van foorkind tot Miss West-Vlaanderen?

DRIE KANDIDATES VOOR FELBEGEERDE KROONTJE UIT MANDELSTREEK

Caroline Delforge in het eetkraam van haar ouders op de kermis in Brussel.
Foto Mark Baert Caroline Delforge in het eetkraam van haar ouders op de kermis in Brussel.
Geboren als kermiskind brengt Caroline Delforge (17) heel wat tijd door tussen frietjes, smoutebollen en andere kermisspecialiteiten. Niet de thuishaven die je verwacht van een kandidate voor Miss West-Vlaanderen. Maar Caroline wordt gesteund door heel de kermisgemeenschap. "Dankzij de verkiezing kan ik tonen dat wij niet zo anders zijn dan mensen die in een huis zonder wielen wonen", zegt ze.

Zes maanden op een jaar woont ze in Roeselare, de overige tijd waar de kermis haar ook brengt. Caroline Delforge werd geboren als kermiskind en is er fier op. "Mijn ouders runnen eetkraam Rosa en verkopen frietjes, oliebollen, wafels,...", vertelt ze. "Sinds ik 14 was, help ik hen tijdens de vakanties. Ik houd echt van de kermis. We vormen een echte gemeenschap en zijn familie zonder echte familiebanden."


Of Caroline later haar ouders zal opvolgen, is nog onduidelijk. "In september start ik de studie event- en projectmanagement. Van mijn ouders krijg ik de keuze wat mijn toekomst beterft. Na m'n studies hak ik de knoop door." Die studies zijn alvast de drijfveer voor haar deelname aan Miss West-Vlaanderen. "Het is een enorm evenement. Ik ben ervan overtuigd dat ik enorm veel kan opsteken van organisatrice Darline Devos, contacten kan leggen en mensen ontmoeten. De titel en een ticket voor Miss België zouden een fijne extra zijn."

Steun van kermisfamilie

Caroline wordt in de aanloop naar de verkiezing, die plaatsvindt op 17 september, enorm gesteund door haar kermisfamilie.


"Ik ben echt hun mascotte", lacht ze. "Dankzij de verkiezing kan ik delen hoe wij echt leven. Dat is echt niet zo anders. Maar sommige mensen zijn zelfs verbaasd als ik zeg dat wij een wasmachine in onze woonwagen hebben. Momenteel staan we op de kermis in Brussel. Mijn promoaffiches hangen hier in alle kramen en zullen straks zo over heel België verspreid worden. Het is leuk om zien dat onze klanten aangenaam verrast zijn als het meisje van op de affiche hen bedient."


Caroline steunen kan door MWV 12 naar 6665 te sms'en.Meld een bug