Twee jaar cel voor terroriseren eigen gezin

Een 40-jarige Tunesiër uit Roeselare vliegt twee jaar de cel in voor het terroriseren van zijn eigen gezin. Voor de man is het al de derde veroordeling voor slagen en bedreigingen aan zijn eigen gezinsleden. Hij verblijft nog altijd in de cel.


Sofiene Messaoudi woonde voor zijn aanhouding samen met zijn vrouw en hun vier kinderen in Roeselare. Ook twee kinderen van zijn partner uit een eerder huwelijk woonden bij het koppel in. Het jongste kindje was amper zes maanden toen de politie gealarmeerd werd omdat de moeder klappen kreeg. "Een van de oudere kinderen vertelde aan de agenten dat haar moeder slagen kreeg van haar man. Ook haar broer was even tevoren op zijn rug en achterhoofd geslagen met een plank van een lattenbodem. Hij noemde zijn vrouw soms 'hoer' en zijn zoon 'homo', omdat hij gel in zijn haar deed. De vrouw zou ook hete thee over zich gekregen hebben", schetste de procureur de schrijnende thuissituatie. Eén van de jongere kindjes, een meisje van vijf, verklaarde tijdens de interventie aan agenten dat papa mama en haar oudere broer de keel zou oversnijden als ze iets zouden zeggen.


"Hij is te ver gegaan", vond zijn advocaat Kris Vincke. "Maar de aanleiding van vroegere feiten was er nog steeds. De twee stiefzonen doen hele dagen niets. Hij kwam die dag de kamer binnen en één van de stiefzonen zat wiet te roken. Hij kan de toestand daar niet aan."


"Ik hoop dat ik je nooit meer terug zie. Als je het niet aankan, ga dan elders wonen", klonk het nog bij de rechter. (LSI)