Strak keurslijf voor pop-upzomerbar Bar Trésor

ZAAKVOERDERS TEKENEN OVEREENKOMST TEGEN OVERLAST

Jurgen Rosseel en Francis Claeys op de site langs de Meensesteenweg waar de zomerbar komt.
Joke Couvreur Jurgen Rosseel en Francis Claeys op de site langs de Meensesteenweg waar de zomerbar komt.
Het Roeselaarse schepencollege geeft Francis Claeys en Jurgen Rosseel groen licht om volgende zomer een pop-upzomerbar te openen langs de Meensesteenweg. Maar er werden een hele reeks voorwaarden gebundeld in een anti-overlastovereenkomst. "De initiatiefnemers weten dat we heel streng zullen zijn als ze hinder veroorzaken", aldus schepen Nathalie Muylle (CD&V).

Ook Roeselare krijgt straks zijn eigen pop-upzomerbar. Initiatiefnemers zijn Francis Claeys van Cis Events Catering en Jurgen Rosseel van Atelier Puur. Aan de parking van Euroshop langs de Meensesteenweg, op een weide van 4.000 vierkanter meter, openen zij komende zomer 3,5 maanden lang Bar Trésor. "Geen openluchtdiscotheek, maar een knusse loungebar waar we regelmatig thema-avonden en speciale activiteiten zoals ladies' nights en een foute party willen organiseren", duidt het duo. "Ook zijn we met de UEFA aan het onderhandelen om matchen van het WK voetbal uit te zenden. Daarnaast voorzien we een afgesloten kinderzone van 500 vierkante meter met onder meer springkastelen, een hindernissenparcours en een zandbak."

Relaxen kan in de gezellige zetels onder de parasol.
Joke Couvreur Relaxen kan in de gezellige zetels onder de parasol.

Goed nabuurschap

Heel wat zomerbars zorgen voor overlast, waardoor het stadsbestuur sceptisch stond tegenover de plannen. Toch gaven ze hun zegen.


"We keurden het initiatief goed, maar mits vrij veel voorwaarden, want we willen niet meemaken wat er in andere gemeenten is gebeurd", aldus schepen Nathalie Muylle. Die voorwaarden zijn gebundeld in een anti-overlastovereenkomst met in totaal 35 bepalingen omtrent goed nabuurschap, een alcohol- en drugbeleid, geluidsoverlast, mobiliteit, veiligheid, netheid en communicatie.


"We hebben onze bezorgheden duidelijk geuit", zegt schepen Muylle. "We willen het voorbeeld geven van hoe het ook kan."

Bar Trésor oogt paradijselijk, maar als de zaak hinder met zich meebrengt, zal ze snel de deuren moeten sluiten.
Joke Couvreur Bar Trésor oogt paradijselijk, maar als de zaak hinder met zich meebrengt, zal ze snel de deuren moeten sluiten.

Achtergrondmuziek

Bar Trésor mag de deuren openen van 1 juni tot en met 15 september, maar is onderhevig aan een sluitingsuur. "23 uur op weekdagen, 1 uur in het weekend", aldus schepen Muylle. "De muziek mag niet luider staan dan 85 dB(A), te vergelijken met achtergrondmuziek op café. Op vier fuifmomenten mag de muziek tot 95 dB(A)." Andere voorschriften zijn onder meer dagelijks zwerfvuil ruimen, rijden onder invloed ontraden, parkeerwachters inzetten op drukke momenten en meteen contact opnemen met de politie bij vandalisme en drugsfeiten.


Bar Trésor zoekt nog personeel. Contact opnemen kan via info@bartresor.be. Meer op www.bartresor.be.