Soubry schenkt zeven ton pasta aan Resto du Coeur

Zaakvoerder Michel Soubry steunt maar al te graag het goede doel.
Foto Couvreur Zaakvoerder Michel Soubry steunt maar al te graag het goede doel.
Pastafabrikant Soubry toont vandaag, op de Werelddag van Verzet tegen Armoede, haar warm hart. Het Roeselaarse bedrijf schenkt zeven ton pasta aan liefdadigheidsorganisatie Resto du Coeur.

"Wij willen graag onze solidariteit betuigen met mensen in armoede", zegt zaakvoerder Michel Soubry. "Elk jaar is het op 25 oktober internationale dag van de pasta. Tot nu toe deden we daar als Soubry niet veel mee. Maar toen we dit jaar hoorden dat het thema solidariteit was, zijn we beginnen brainstormen. Uiteindelijk hebben we besloten dat we voor elk pakje pasta dat we op 25 oktober zouden verkopen we er een zouden schenken aan het goede doel. Omgerekend kwamen we zo aan zeven ton pasta."

Geen overheidssteun

Die hoeveelheid, wat staat voor zeventig- tot tachtigduizend porties, wordt vandaag geschonken aan Resto du Coeur, met onder andere restaurants in Oostende en Assenede. "We wilden een organisatie steunen die zowel in het noorden als het zuiden van ons land actief is", verduidelijkt Michel Soubry.


"Bovendien is Resto du Coeur een gedreven organisatie die het moet stellen zonder overheidssteun. Ze leveren mooi werk en we willen hen maar al te graag een duwtje in de rug geven."


Bij Resto du Coeur was er gisteren niemand bereikbaar voor een reactie op de gift. Maar volgens Michel Soubry zijn ze bijzonder enthousiast. (CDR)