Slachtoffer treinongeval wordt in Roemenië begraven

Slachtoffer Marian Tincul (46) uit Rumbeke.
Hans Verbeke Slachtoffer Marian Tincul (46) uit Rumbeke.
Marian Tincul, de 46-jarige man die vrijdag in Rumbeke onder de ogen zijn zoon Marijo (10) gegrepen werd door een trein, wordt in zijn thuisland begraven. 23 jaar geleden verhuisde Tincul met zijn vrouw naar ons land, om hier een beter leven op te bouwen.

Maria Tincul, de weduwe van de verongelukte Marian, is een gebroken vrouw.


"Ik ben mijn grote houvast kwijt", snikt ze. "Marian droeg mij op handen en hield enorm veel van zijn zonen. We weten echt niet hoe het nu verder moet, zonder hem."


De ontroostbare vrouw krijgt veel steun van haar broer, die ook in Roeselare woont.


Het gezin met twee jongens, waarvan de jongste dus getuige was van het drama, wordt ook bijgestaan door Tom Callewaert uit Roeselare, werkmakker van Marian in de vaste nachtploeg bij Sioen Industries, waar hij en Marian in de vaste nachtploeg werken


"Marian had een hart van goud. Hij stond altijd paraat. Voor Marian en de jongens, allebei gek van voetballen, was hem geen inspannning teveel. Overdag trok hij er vaak op uit om klusjes te gaan doen. Niemand deed ooit vergeefs een beroep op hem. Marian was ook de voorzichtigheid zelve. Altijd alert, nooit buiten de lijntjes kleurend. Als ik naar het werk reed en per toeval plots achter de wagen van Marian kwam, wist ik dat het een stukje langer zou duren voor we ter plaatse waren, zo strikt was hij in het verkeer."


Callewaert helpt zich ontfermen over de weduwe van zijn beste vriend. "Maria begrijpt goed Nederlands maar onze taal spreken, is nog moeilijk voor haar. Daarom sta ik haar bij, ondermeer voor de administratieve beslommeringen die haar nu plots overvallen." (VHS)