Salon voor Land- en Tuinbouw lanceert Varkensrestaurant

Organisator Nic Vermaut.
JBOR Organisator Nic Vermaut.
Het 18de Salon voor Land- en Tuinbouw, dit weekend in Expo Roeselare, lanceert het Varkensrestaurant om de varkensboeren een duwtje in de rug te geven. Die trokken de voorbije maanden aan de alarmbel omwille van de veel te lage vleesprijzen.

"De varkenssector bloedt", weet Nic Vermaut, organisator van het Salon voor Land- en Tuinbouw. "Hun producten worden onder de prijs verkocht waardoor ze er zelf bij toesteken. Het is niet aan ons als beurs om mee op de blokkades te staan, maar we vinden het wel belangrijk om onze landbouwers te steunen. Daarom lanceren we op de beurs het Varkensrestaurant. Samen met cateraar Amuza uit Staden en artisanale varkensvleesproducent Glorius uit Merkem serveren we gerechtjes en hapjes op basis van varkensvlees."


Maar ook voor de landbouw in het algemeen komen de organisatoren op de proppen met een nieuw concept om betaalbaar promo te voeren in tijden van crisis. "De gemeente Staden bulkt van de landbouwbedrijven en toeleveranciers. Burgemeester Francesco Vanderjeugd wil dat graag in de verf zetten en huurt daarom een fikse oppervlakte op de beurs, een soort eilandstand, waar zes Stadense spelers zich zullen voorstellen. Het is een schoolvoorbeeld dat je in tijden van crisis best de krachten bundelt."


Het Salon voor Land- en Tuinbouw verwacht over de drie dagen twintigduizend bezoekers. "Ook de REO Veiling, het Wit-Blauw Vleesbedrijf en Smaakambassadeur Ellen Vauterin slaan de handen in elkaar om te koken met groentjes en rundsvlees van bij ons, is er een fototentoonstelling gekoppeld aan de wedstrijd AgroFoto van het Willemsfonds Hooglede-Gits, zijn er heel wat neerhofdieren te zien dankzij Aviornis en komt het event Schone Schaapjes de beurs opleuken met schapen, minipaardjes en lama's."


Meer info op www.landentuinbouwsalon.com. (CDR)