Rozenbach opent nu ook Huis Margriet

TWEEDE BLOEMENSPECIAALZAAK VOOR SOFIE EN SVEN

Sofie Pauwelyn en Sven Neirynck openen een tweede bloemenzaak in Lichtervelde.
Foto Sam Vanacker Sofie Pauwelyn en Sven Neirynck openen een tweede bloemenzaak in Lichtervelde.
Sofie Pauwelyn en Sven Neirynck van bloemenspeciaalzaak Rozenbach openen op 20 september een tweede zaak in Lichtervelde. Voor Sofie wordt het een terugkeer naar haar roots, want de zaak komt in het pand waar haar ouders tot voor kort bloemenwinkel 't Margrietje open hielden.

Na 43 jaar tussen de bloemen gingen Guido Pauwelyn en Bea Deprez eind 2017 met pensioen. Sindsdien stond 't Margrietje achter de Spar in Lichtervelde leeg. "We merkten dat we veel volk uit Lichtervelde over de vloer kregen in Roeselare", legt Sofie uit. "Eigenlijk hadden we in eerste instantie geen plannen voor een zaak in Lichtervelde, maar daar hebben de klanten verandering in gebracht. De mensen vonden het jammer dat ze niet meer in eigen gemeente terecht konden en telkens de verre verplaatsing richting Roeselare moesten maken."


Zo groeide het idee voor een tweede zaak en bij wijze van test openden Sofie en Sven in mei tijdelijk een pop-upwinkel in 't Margrietje. "Dat werd een succes. We kregen niets dan positieve reacties, dus beslisten we om de sprong te wagen en de winkel van Guido en Bea over te nemen", gaat Sven verder.

Weer hip

"De zaak doopten we om tot Huis Margriet. De voorbije twee maanden zijn we volop bezig geweest met verbouwen. De toonbank hebben we verzet en ook de magazijnruimte is helemaal veranderd. In het ene gedeelte van de winkel zal je vooral decoratiespulletjes vinden, terwijl het andere gedeelte voor de bloemen en de planten bestemd is. Het aanbod zal uiteraard vergelijkbaar zijn met dat van Rozenbach."


Volgens Sofie zitten bloemen weer helemaal in de lift.


"Sinds we in 1996 begonnen zijn met Rozenbach merken we dat we de laatste jaren ook jongere mensen over de vloer krijgen. Er is een periode geweest dat het wat minder ging, maar nu zijn bloemen weer helemaal hip. Jonge koppels willen terug groen in huis halen. En twintigers en dertigers nemen opnieuw graag een bloemetje mee als ze op bezoek gaan bij vrienden. Ook daarom leek ons dit het perfecte moment voor een nieuwe zaak. De stijl is trouwens mee geëvolueerd met dat publiek. Zo wordt er minder gekozen voor een klassiek boeket, maar eerder voor arrangementen met wilde bloemen en retropapier."


De zaakvoerders namen inmiddels extra personeel in dienst en zullen afwisselend in beide zaken achter de toonbank staan.


"We wonen zelf in Onledemolen, zowat pal in het midden tussen Huis Margriet in Lichtervelde en Rozenbach in Roeselare, dus dat is in dat opzicht wel een enorm voordeel", geeft Sofie nog mee.


Huis Margriet opent op donderdag 20 september de deuren. Voor de klanten is er tijdens de eerste dagen een kleine attentie voorzien.