Roeselaarse mag naar Miss World

LEYLAH ALLIET VERKOZEN TOT EERSTE EREDAME MISS BELGIË

Eerste eredame Leylah Alliet, Miss België 2015 Annelies Törös en tweede eredame Charlotte Vanbiervliet.
BELGA Eerste eredame Leylah Alliet, Miss België 2015 Annelies Törös en tweede eredame Charlotte Vanbiervliet.
Leylah Alliet (23) greep zaterdagavond net naast het kroontje van Miss België 2015. De Beverse brunette werd eerste eredame en mag daarom dit jaar ons land vertegenwoordigen op de Miss World-verkiezing

"Ik besef eigenlijk nog maar half wat me allemaal overkomt", zegt Leylah Alliet, eerste eredame van Miss België 2015. "Ik heb afgelopen nacht amper drie uur geslapen en mijn voeten doen verschrikkelijk veel pijn door het dagenlange oefenen op hoge hakken, maar het is toch een fantastisch gevoel dat overheerst."

Michèle Roelens rijfde de titel Miss Charity binnen.
Benny Proot Michèle Roelens rijfde de titel Miss Charity binnen.

Bij laatste twee

Hoewel ze net niet verkozen werd tot mooiste meisje van het land, is ze niet teleurgesteld. "Als er iemand van mij mocht winnen, dan was het wel Annelies Törös. Je ziet direct dat zij een echte miss is. Ze heeft een fantastische uitstraling en een knap gezicht. Eigenlijk had ik haar overwinning een beetje voorspeld. Maar toen ik samen met haar overbleef en we hand in hand op het podium stonden, begon ik toch even te twijfelen. Ik knikte naar haar dat zij wel zou winnen, maar tegelijkertijd waren mijn fans enorm aan het supporteren. Ik kreeg tranen in de ogen toen ik besefte dat het kroontje misschien toch voor mij zou zijn, maar zodra ze haar uitriepen tot Miss België heb ik haar onmiddellijk een stevige knuffel gegeven. Ze verdient de titel echt."

Miss World-verkiezing

De hoofdprijs is dan wel niet weggelegd voor Leylah, toch krijgt ze een bijzondere troostprijs. Voor het eerst in de geschiedenis van de verkiezing besliste de organisatie namelijk om Miss België af te vaardigen voor de Miss Universe-verkiezing, terwijl de eerste eredame naar de Miss World-verkiezing mag. "Een tof en vernieuwend concept, waardoor ik internationaal toch kansen krijg. Annelies zei meteen dat ze me dit volledig gunt en ergens snap ik de keuze van de organisatie wel. Voor Miss World ben je drie tot vier weken in het buitenland en in die periode moet België zijn miss missen. Momenteel ben ik vooral benieuwd waar de wedstrijd zal plaatsvinden. Ik ben namelijk nog nooit verder op reis geweest dan Egypte en Turkije."

Toekomst

"Ik ben pas afgestudeerd in marketing en vastgoed en heb al een aantal jobaanbiedingen op zak", gaat Leylah verder. "Maar ik sta bijzonder graag op een podium, dus ik hoop dan ook dat er iets uit Miss België voortvloeit. Ik ben alvast van plan om mijn presentatietechnieken bij te schaven en wie weet kan ik op termijn een merk vertegenwoordigen ofzo."

Nog Roeselaarse missen

En er viel nog meer Roeselaars nieuws te rapen tijdens de verkiezing. Charlotte Vanbiervliet, die tweede eredame werd en ook verkozen werd tot Miss Beach, woonde tot voor enkele maanden namelijk nog in Roeselare en werkt nog altijd in modezaak Deleye. De Rumbeekse Michèle Roelens, die eerder de titel van Miss West-Vlaanderen (ook toen werden Leylah Alliet en Charlotte Vanbiervliet respectievelijk eerste en tweede eredame, nvdr) binnenrijfde, eindigde op de vijfde plaats en mag zich ook Miss Charity noemen.