Roeselaarse hulporganisaties geven oude beha’s een tweede leven

Lot Decock van Ohlala schenkt ingezamelde beha’s aan Hilde Chiers, Rita Aerens en Roos Desnouck  van 't Goede Doel en aan Linda Vandewynckele van Mensen Helpen Mensen.
RV Lot Decock van Ohlala schenkt ingezamelde beha’s aan Hilde Chiers, Rita Aerens en Roos Desnouck van 't Goede Doel en aan Linda Vandewynckele van Mensen Helpen Mensen.

De Lendeleedse lingerziezaak Ohlala steunt twee Roeselaarse goede doelen. Ze lanceerden in november een oproep om oude beha’s binnen te brengen in ruil voor tien euro korting. “We hebben de actie afgerond met meer dan zevenhonderd beha’s”, vertelt Lot Decock van Lingerie Ohlala. “Na een grondige sortering bleven er nog honderden draagbare en fris gewassen beha’s over. Deze zullen hun weg vinden naar minder begoede mensen uit de regio.” 

Twee Roeselaarse organisaties leiden dit in goede banen. Mensen helpen mensen, gekend van de Televestiaire in de Roeselaarse Noordstraat, zorgt ervoor dat de beha’s terechtkomen bij vrouwen die het financieel moeilijk hebben. Vzw ’t Goede Doel, met thuisbasis in Rumbeke, zet een Valentijnsactie op om vrouwen een beha te laten kiezen die het zich anders niet kunnen veroorloven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.