RGMotors focust op elektrische auto's

EERSTE VLAAMSE ONAFHANKELIJKE GARAGE OPENT VANDAAG

Zaakvoerder Giovanni Regelbrugge & Cédric Duret bij hun garage.
Foto Joke Couvreur Zaakvoerder Giovanni Regelbrugge & Cédric Duret bij hun garage.
Elektrische auto's zijn de toekomst. Daar is Giovanni Regelbrugge (39) van overtuigd. Hij opent vandaag, langs de Izegemsestraat 98, de allereerste onafhankelijke garage in Vlaanderen die zich specialiseert in elektrische voertuigen. De focus van RGMotors ligt op elektrische wagens, maar Giovanni neemt er, zeker bij de start, ook klassieke auto's bij. "Anders zou ik wellicht snel failliet zijn", zegt hij nuchter.

Als het van de Vlaamse overheid afhangt, rijden er tegen 2020 60.000 elektrische voertuigen in Vlaanderen.


Bovendien mogen er tegen 2035 in Vlaanderen geen auto's op fossiele brandstof meer verkocht worden. Hoewel heel veel automobilisten op vandaag nog sceptisch zijn, ziet het er naar uit dat we straks toch allemaal de stap naar een elektrische auto zullen moeten zetten. Eén iemand moet daar alvast niet meer van overtuigd worden en dat is Giovanni Regelbrugge. Niet alleen rijdt hij zelf al een tijdje elektrisch, vandaag opent hij de eerste onafhankelijke garage voor elektrische wagens in Vlaanderen. "We moeten de klik maken voor het milieu", zegt Giovanni overtuigend.


"Ik besef dat er nog veel vooroordelen en misverstanden leven omtrent elektrische voertuigen. Maar het is zeker niet zo dat er alleen maar dure Tesla's te koop zijn. Er zijn ook veel betaalbaardere modellen op de markt. Bij mij vind je al een tweedehands elektrische wagen, de Volkswagen E-Up, vanaf 18.000 euro. Er zijn ook al veel meer laadpalen dan men denkt, elektrische auto's mogen in ondergrondse parkings en de hulpdiensten zijn effectief opgeleid om tussen te komen bij eventuele ongevallen."

Klassieke wagens

Bij RGMotors kan je terecht voor elektrische, maar ook klassieke auto's.


"Uit noodzaak neem ik die er voorlopig bij. Maar ik hoop zo snel mogelijk volledig over te schakelen. Hoe snel dit zal lukken hangt af van de consument, maar ook van hoe snel de constructeurs meer modellen op de markt brengen. In afwachting zet ik in op sensibilisatie. In m'n toonzaal is er standaard altijd één elektrisch voertuig te zien, ik bied standaard een elektrische vervangwagen aan die ook verhuurd wordt en we bieden testritten aan. Verder hebben we ook een laadpaal geplaatst waar iedereen z'n elektrische wagen snel en goedkoop kan opladen." Tot slot pakt RGmotors nog uit met twee 'speciallekes'. Naast een elektrische auto kan de klant ook kiezen voor een elektrische bakfiets als vervangwagen en van RGMotors bestaat ook een digitale versie via een app, ideaal om snel afspraken te maken, hulp te vragen bij pech of te weten wat die flikkerende lampjes op het dashboard betekenen.


Meer op www.rgmotors.be.