Regen vergalt pompoenrecordpoging tijdens Westlaanpromenade

De clowns van Kloen legden de gekregen pompoenen op een rij in de Noord- en Westlaan.
Sam Vanacker De clowns van Kloen legden de gekregen pompoenen op een rij in de Noord- en Westlaan.

De twintigste editie van de tweedaagse Westlaanpromenade was geen onverdeeld succes. Op zondag was het weliswaar een gezellige drukte voor het jaarlijkse bierfestival in de tent op de parking van Fiets XL, maar op zaterdag viel de wereldrecordpoging die de organisatie op poten had gezet met de clowns van Kloen in het water. Ook voor de kinderhalloweenfuif kwam weinig volk opdagen.


Het idee was om de 2,7 kilometer lange middenberm van de West-en Noordlaan helemaal te vullen met een rij van honderden verlichte pompoenen. De rij telde amper 95 pompoenen. "Jammer van het weer, anders had er ongetwijfeld meer in gezeten", zegt Stijn Couvreur van Fiets XL.


Nochtans hadden de handelaars van de Westlaan ter promotie van de stunt maar liefst 5.000 zakjes pompoenzaad uitgedeeld, met de bedoeling dat zowel scholen als mensen thuis massaal pompoenen zouden kweken, om die dan uit te hollen en naar het Kloen-kraam in de Westlaan te komen brengen. De doorweekte clowns van Kloen kregen echter te weinig pompoenen binnen om echt van een geslaagde stunt te kunnen spreken. De rij pompoenen liep van het kruispunt in de Noordlaan tot een stukje in de Westlaan en was ongeveer 700 meter lang. "Sowieso is dat wel het nieuwe officieuze wereldrecord, aangezien het tot op vandaag niet bestond", zegt Stijn Couvreur. "Maar het weer heb je nu eenmaal niet in de hand." (SVR)