Opnieuw wagen in brand bij Delrue Rent Services
in Roeselare: “Brute pech”

Een BMW brandde volledig uit.
LSI Een BMW brandde volledig uit.
Voor de tweede keer in acht maanden tijd zijn aan het Roeselaarse filiaal van autoverhuurbedrijf Delrue Rent Services in de Iepersestraat bij een brand auto’s beschadigd. Nadat in augustus vier wagens verloren gingen, brandde rond 2.15 uur donderdagnacht een BMW volledig uit. Vier andere voertuigen deelden in de brokken. Wellicht ligt een technisch defect dit keer aan de oorzaak.

Een passant langs de N36 merkte de brand aan de BMW op en sloeg alarm. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. Maar verhinderen dat een BMW volledig in de vlammen opging, kon het niet. De spuitgasten slaagden er wel in te verhinderen dat het vuur naar andere voertuigen oversloeg. Door de hitte sprong een achterruit van een Mercedes en een Dacia Sandero stuk en smolten bepaalde onderdelen. “Die twee wagens zullen wellicht toch volledig verloren zijn”, denkt Emmanuel Hanssens van Delrue. “Ook een Mercedes AMG en een Mini liepen lichtere schade op.  Die Mini was verhuurd om zondag mee te rijden in de Minirondrit van Driving with a Heart, een jaarlijkse rondrit vanuit Roeselare ten voordele van Kom Op tegen Kanker. We zijn dat initiatief genegen en zullen er dan ook voor zorgen dat er vanuit de vestiging van Delrue in Anzegem toch een andere Mini ter beschikking zal zijn.”

Na de vorige brand begin augustus 2018 stelde een deskundige vast dat er geen kwaad opzet in het spel was. Een sigarettenpeuk die een voorbijganger in de droge berm had gegooid lag toen aan de oorzaak. Nu denkt Emmanuel eerder aan een technische defect aan de BMW. “Wat is de kans dat er zich twee keer in zo’n korte tijd een autobrand voordoet op dezelfde locatie?”, vraagt hij zich af. “Maar ja, brute pech! Het kan dus!”

Twee andere voertuigen deelden in de brokken.
LSI Twee andere voertuigen deelden in de brokken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.