Noordhof krijgt toch weer festival tijdens Batjes

Foto JBOR
De Noordhof Feesten tijdens de Batjes zullen dit jaar dan toch doorgaan. De nieuwe vzw Het Eiland, gevormd door vier vrijwilligers, stampt iets nieuws uit de grond. De vroegere organisatoren lieten vorige maand weten dat het festival door financiële redenen dit jaar niet zou plaatsvinden.

"Het zou zonde geweest zijn mocht dit mooie festival helemaal verdwijnen", vertelt Tom Wybo, die samen met Johannes Verbrugge, Bram Maveau en Michiel Degryse van café Cirque zijn schouders onder het nieuwe initiatief zet. "Twee weken geleden hebben we beslist zelf met iets nieuws op de proppen te komen. We hebben al wat ervaring, want vroeger stonden we in voor de organisatie van de KSA-fuif Orange & Blue. Aan de essentie van het festival raken we niet, maar omdat we niet over grote startbudgetten beschikken, beginnen we kleinschalig. Geen groepen als 't Hof van Commerce op het podium, maar meer de nadruk op kleinere bands, dj's en wereldmuziek. We brengen wel hetzelfde concept met kinderanimatie in de namiddag en 's avonds concerten voor jongeren. Eens we daarin groeien, kunnen we op termijn onze eigen accenten leggen."


De groep kreeg al de zegen van de vorige organisatoren en ook centrummanager Alex Leupe is blij dat er weer animatie zal zijn op het Noordhof tijdens de Batjes. De vzw gaat de komende maanden de affiche voor het festival verder invullen. Noordhof Back to Basics vindt plaats op 28 en 29 juni. (VDI)