Meer lopers moeten opbrengst 11.trail verhogen

Tv-kapper Jurgen Meerschaert, een van de peters, is al helemaal klaar voor de komende editie van 11.trail op 22 oktober.
Couvreur Tv-kapper Jurgen Meerschaert, een van de peters, is al helemaal klaar voor de komende editie van 11.trail op 22 oktober.
De tweede editie van de 11.trail, het loopevenement dwars door gebouwen, moet dit jaar nog meer geld in het laatje brengen voor de Noord-Zuidbeweging 11.11.11. Daarom wordt het toegelaten aantal deelnemers opgetrokken tot 1.500 en zijn er verschillende inschrijvingsformules. Het parcours blijft geheim, maar het ziet er wel naar uit dat de 11.trail snel navolging krijgt elders in Vlaanderen.

"Vorig jaar lieten we 1.111 lopers toe en hadden we een wachtlijst", weet Stefaan Devarrewaere. "Dit jaar laten we 1.500 deelnemers toe. De opbrengst wordt dus sowieso hoger. Bovendien kan men zich gewoon inschrijven voor de prijs van 11 euro, kiezen voor een bijkomend T-shirt op maat voor 22 euro of gaan voor de vip-behandeling van 111 euro inclusief massage, maandabonnement op de fitness en een gereserveerde parking. Ook dit alles moet een extra opbrengst genereren."


Net zoals vorig jaar zal het parcours een goeie acht kilometer tellen, met start en aankomst in de Burgerschool, en wordt er door 20 gebouwen gelopen. "Het parcours maken we opnieuw niet bekend, maar we geven wel enkele hotspots mee waar veel animatie zal zijn en de supporters zich kunnen opstellen. Het gaat om de rotonde in de Bollenstraat, het Vredespleintje, het Stationsplein en De Munt. Onze 11 meters en peters zullen de komende weken wel tips geven over het parcours op sociale media." Het event vindt plaats op 22 oktober en start vanaf 9.30 uur.


Dit jaar wordt er gelopen voor een humaner migratiebeleid. Meer info en inschrijven via www.11trail.be. (CDR)