Maarten Devoldere kiekt ‘zijn’ Krottegem

Fotograaf Maarten Devoldere exposeert zijn foto's in De Vriendschap.
Joke Couvreur Fotograaf Maarten Devoldere exposeert zijn foto's in De Vriendschap.

In de voormalige bibliotheek De Vriendschap aan de O.L.Vrouwemarkt opent de fototentoonstelling Krottegem#City. Roeselaars Cultureel Ambassadeur Maarten Devoldere trok er al mee langs achttien culturele centra in Vlaanderen en komt nu thuis in Roeselare. “In totaal toon ik 110 foto’s”, vertelt hij. “De meeste zijn in zwart-wit en de voorbije zes jaar genomen in de volkse wijk Krottegem. Het gaat hoofdzakelijk om reportagebeelden, maar ook enkele portretten.” 

Maar wat heeft Maarten met Krottegem? “De wijk is nog eerlijk en echt, geen pretpark”, oordeelt hij. “Stadsvernieuwing is wel leuk en tof, maar neemt de authenticiteit weg. Net door die echtheid is Krottegem een leuke setting voor mij. Tijdens het fotograferen heb ik gekozen voor een magisch realistische stijl. Ik creëerde mijn eigen Krottegemse wereld en laat met de expo als het ware in mijn brein kijken. Leuk is zeker dat er ook een aantal locaties in beeld komen die er nu al helemaal anders uitzien of zelfs verdwenen zijn.”

De expo is te bezoeken tot 16 december. Op weekdagen en op zondag van 14 tot 17 uur, op zaterdag tot 18 uur. Devoldere zet er ook een fotostudio op en zal er af en toe bezoekers portretteren. Naast de Krottegemse foto’s kun je er ook werk zien dat hij maakte in New York, Texas en Iran.

Een foto uit de expo genomen tijdens De Groote Stooringe.
Maarten Devoldere Een foto uit de expo genomen tijdens De Groote Stooringe.
Ook het multiculturele karakter van de wijk komt aan bod.
Maarten Devoldere Ook het multiculturele karakter van de wijk komt aan bod.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.