Ga naar de mobiele website
^ Top

Loodsmeisjes kussen nachtleven vaarwel

LEGENDARISCH DANSCAFÉ KRIJGT EIND DEZE MAAND NIEUWE UITBATERS

Charlotte Vanderper enJulie Tossins stoppen met danscafé Loods in de Verwerijstraat. Voortaan zullen ze zich concentreren op 'POP' in de Noordstraat, met een focus op ontbijt, lunch en koffie.
Foto Joke Couvreur Charlotte Vanderper enJulie Tossins stoppen met danscafé Loods in de Verwerijstraat. Voortaan zullen ze zich concentreren op 'POP' in de Noordstraat, met een focus op ontbijt, lunch en koffie.
Julie Tossins en Charlotte Vanderper stoppen volgend weekend met danscafé Loods . "We blikken met een goed gevoel terug, maar we snakken naar een gewoon leven", zeggen de twee. Vanaf 31 maart nemen Benny Kellner en Sean Sabbe over.

Julie en Charlotte lieten de voorbije tien jaar van zich horen in de Roeselaarse horeca. Eerst namen ze het bekende Italiaanse restuarant Bistro Bello over, zes jaar later volgde aan de overkant van de straat danscafé Loods. Van de eerste zaak namen ze vorig jaar al afscheid, en straks trekken ze ook de poort van de Loods achter zich dicht. "De Loods was voor ons indertijd de plek waar we zelf uitgingen", vertelt het duo. "In die tijd maakten we al plannen om de zaak over te nemen. En we zouden die keuze opnieuw maken, maar op dit moment is ons verhaal binnen Loods geschreven. We zijn intussen gestart met POP (in de Noordstraat, waar de focus ligt op ontbijt, lunch en koffie nvdr.) omdat we toe waren aan een dagzaak zodat we een normaler leven zouden kunnen leven. Dat komt nu echt in zicht met de overname van de Loods."

Normaal leven

De Loods is als danscafé al meer dan 20 jaar een vaste waarde in het Roeselaarse nachtleven. In het weekend is het vaak de plek die het laatste sluit. "We zijn heel blij dat we ons hebben kunnen bewijzen in het nachtleven. We gaan de gezonde leute en het plezier missen, maar we verlangen om te genieten van de normale dingen in het leven. Zo waren wij de voorbije jaren steeds de afwezigen op huwelijksfeesten, verjaardagen en familiebijeenkomsten. Ook hebben we enorm veel zin om gewoon naar een festival te gaan, om op zondag in pyjama te ontbijten met de kinderen, om een barbecue te houden met vrienden." Op 24 en 25 maart nemen de meiden voorgoed afscheid van de Loods. Op die dagen trakteren ze tussen 22.30 en 23.30 uur. Een week later, op 31 maart, staan Benny Kellner en Sean Sabbe voor het eerst achter de toog van de het legendarische danscafé. Ze hebben wel wat ervaring. Benny is zaakvoerder van De Nieuwe Klokke op de Grote Markt en Sean werkte als portier. "We hebben vertrouwen in hen. Ze zijn gedreven en hebben goeie ideeën. We zullen de Loods met een gerust hart achterlaten."

Laat niet met je sollen

Julie en Charlotte raden hun opvolgers op om het concept van de Loods te bewaren. "Het is een unieke plek in Roeselare. Als ze het goed aanpakken is het een zaak die je niet kapot krijgt. Ook is het heel belangrijk om te weten welk volk je in je zaak hebt. En je mag daarbij gerust streng zijn. Wij staan zelf aan de deur en krijgen meer dan eens verwijten naar ons hoofd. Maar we laten niet met ons sollen. Wie komt om amok te maken, is niet welkom. Zo zijn we erin geslaagd om de Loods goed te runnen zonder veel problemen. Dat is onze eigen verdienste."Meld een bug