Leerlingen VMS fietsen 26.594 kilometer bij elkaar. Nu moeten directeurs in ruil zelf een hele week naar school fietsen

De VMS fietste net geen 26.600 kilometer. Directeurs Willy Phlypo en Luc Vanrobaeys zetten zich schrap voor de wederdienst.
RV De VMS fietste net geen 26.600 kilometer. Directeurs Willy Phlypo en Luc Vanrobaeys zetten zich schrap voor de wederdienst.

De leerlingen en het personeel van de Vrije Middelbare School (VMS) gingen in aanloop naar Dikketruiendag de uitdaging aan om tussen 28 januari en 8 februari 20.000 kilometer bij elkaar te fietsen door per fiets of te voet naar school te gaan. Zo wilden ze de luchtkwaliteit in de schoolomgeving verhogen. “Twee weken hield elke leerling bij hoeveel kilometer hij of zij met de fiets of te voet aflegde tussen thuis en de school”, vertellen leerkrachten Friedel Forret en Frederik Lievens, die het initiatief namen voor de VMS-klimaatflandriens. “De respons was overweldigend. Veel leerlingen komen dagelijks met de fiets naar school, maar leerlingen die normaal met de auto komen, kozen de voorbije twee weken ook voor de fiets. We hopen dat ze nu gemotiveerd zijn om met de fiets naar school te blijven komen.” 

De VMS klokt af op 26.594 kilometer. “Een fantastisch resultaat, zeker als je weet dat het de voorbije twee weken koud was en er sneeuw viel”, zeggen de directeurs Luc Vanrobaeys en Willy Phlypo. “Met deze actie ervaren onze leerlingen en personeelsleden dat iedereen een steentje kan bijdragen tegen de klimaatopwarming. 26.594 kilometer fietsen, betekent dat deze kilometers niet door auto’s zijn afgelegd. Een dikke pluim dus voor de VMS-klimaatflandriens.” 

Zoals beloofd bij de start van de uitdaging zullen de directeurs nu een hele week naar school fietsen. Willy Phlypo vanuit Hooglede-Gits, Luc Vanrobaeys vanuit De Tassche.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.