Ga naar de mobiele website
^ Top

Kampioenschap 'sacochewerpen' aan De Munt

Heel wat vrouwen kwamen samen deelnemen aan het kampioenschap 'sacochewerpen', georganiseerd door Vrouw & Maatschappij.
Sam Vanacker Heel wat vrouwen kwamen samen deelnemen aan het kampioenschap 'sacochewerpen', georganiseerd door Vrouw & Maatschappij.

Zaterdag vond de tweede editie plaats van het Roeselaars kampioenschap 'sacochewerpen', een initiatief van Vrouw & Maatschappij. Opnieuw werd de ludieke wedstrijd een bescheiden succes, al was het zonder het stilettoracen met kinderwagens van vorig jaar op het programma.


"Schepen Nathalie Muylle (CD&V) is toen nogal lelijk ten val gekomen bij dat onderdeel", legt voorzitster Sharon Linclau van Vrouw & Maatschappij uit. "Van dat stilettolopen zijn we dus afgestapt. Sacochewerpen is stukken veiliger." Het evenement kon opnieuw op zo'n honderdtwintig deskundige handtaswerpers rekenen, zowel mannen als vrouwen. De winst ging uiteindelijk naar Stefaan Vancoillie.


Met het initiatief wil de organisatie enerzijds de aandacht vestigen op de moeilijkheden waarmee éénoudergezinnen geconfronteerd worden, terwijl de opbrengst van de wedstrijd dit keer naar de Roeselaarse Xenia-vrouwenwerking gaat, een groepering die vrouwelijke asielzoekers samen laat komen en ervaringen laat uitwisselen. Enkele van de dames van Xenia kwamen trouwens langs om deel te nemen aan het kampioenschap. (SVR)

Meer over


Meld een bug