Jurk van Carmen Volc op rode loper bij de Oscars: “Hopelijk merken Lady Gaga, Rihanna of Kendall en Kylie Jenner mijn creatie op”

Onze Hollywoodreporter Kristien Gijbels trekt in Belgisch haute couture kleed naar feest van de filmsterren

Bianca Samyn ziet straks een van haar eigen creaties op de rode loper bij de Oscars.
Henk Deleu Bianca Samyn ziet straks een van haar eigen creaties op de rode loper bij de Oscars.
“Een van mijn creaties op de rode loper zien is altijd al mijn doel geweest en op 24 februari is het eindelijk zo ver”, glundert Bianca Samyn, oprichtster van modelabel Carmen Volc. Onze vrouw in Hollywood Kristien Gijbels zal een van haar haute couture jurken dragen tijdens de uitreiking van de Oscars.

Een modelabel uit de grond stappen, is niet evident, maar toch heeft Bianca Samyn het in 2012 geflikt. “Als Coco Chanel het kon in tijden van oorlog, kan ik het nu ook”, zegt Bianca. Sindsdien timmert ze aan de weg naar de top. Lange tijd vanuit Oekene, sinds kort vanuit Kortrijk. Nu zet ze haar grootste stap ooit. “In november contacteerde Kristien Gijbels (onze Hollywoodreporter, nvdr) me. Ze was op zoek naar een jurk voor de uitreiking van de Golden Globes op 6 januari. Kristien wilde een jurk met lange mouwen. Ik had meteen een van mijn ontwerpen in het achterhoofd en stuurde haar een foto. Het is een chique, gesofisticeerde creatie en Kristien was meteen verkocht.”

De bedoeling was dat Kristien Gijbels al op de Golden Globes de jurk van Carmen Volc zou dragen, maar door allerlei tegenslagen moest Kristien uiteindelijk een andere jurk dragen.
RV De bedoeling was dat Kristien Gijbels al op de Golden Globes de jurk van Carmen Volc zou dragen, maar door allerlei tegenslagen moest Kristien uiteindelijk een andere jurk dragen.

Tegenslagen

En toen begonnen de problemen. “Normaal werk ik altijd op de persoon zelf, maar Kristien woont in de Verenigde Staten. Ze liet zich daar opmeten en wij gingen met die getallen aan de slag. Stresserend, want dat had ik nog nooit gedaan.” Op 4 december pakte Bianca het unieke en fragiele haute couture stuk in voor verzending, maar koerier UPS daagde niet op. Het ophaalpunt dat ze doorkreeg, bleek niet meer te bestaan. “Een teken aan de wand van wat nog moest komen”, zucht Bianca. “De jurk zou een week na verzending bij Kristien zijn, maar we stootten op allerlei problemen. Eerst wilden ze mijn BTW nummer, dan het wat en hoe van de jurk, … Maar 6 januari naderde en het risico was te groot. Katrien besloot uiteindelijk een andere jurk te dragen op de Golden Globes. Maar ik weigerde op te geven. Mijn jurk moest en zou schitteren op de rode loper. Daarom besloten we dat ze de creatie dan maar eind februari op de Oscars zou dragen, maar op 6 januari keek ik wel vol zelfbeklag naar de Globes.”

De rode loper van het Filmfestival in Cannes is mijn volgende doel. Carmen Volc moet en zal een icoon van de 21ste eeuw worden

Bianca Samyn

Leveringsproblemen

Na tientallen mails en telefoontjes met UPS kreeg Bianca uiteindelijk te horen dat de jurk vastzat in Kentucky. “510 euro importkosten betalen was de enige oplossing. Zuur, maar ik zinde op wraak voor de gemiste Globes. De Oscars zijn de Oscars. Een van mijn jurken op die rode loper is onbetaalbare publiciteit. Maar de dag van de levering, 14 januari, was Kristien niet thuis. Ze zouden het pak opnieuw aanbieden, maar op 30 januari was dat nog altijd niet gebeurd. Kristien nam zelf contact op met UPS en kreeg te horen dat de jurk weer op weg was van Los Angeles naar Kentucky. Ze konden gelukkig tijdig ingrijpen en diezelfde dag werd het kleed uiteindelijk geleverd. Maar was de jurk nog in goeie staat? En paste het wel? Ik wist niet waar ik het had toen Kristien de verlossende boodschap stuurde.”

Ook Bianca’s outfit is een eigen ontwerp, maar dan prêt-à-porter.
Henk Deleu Ook Bianca’s outfit is een eigen ontwerp, maar dan prêt-à-porter.

Op 24 februari zal de jurk dus schitteren op de rode loper van de Oscars, tussen het kruim van Hollywood. “Ik heb een wijze les geleerd. Het belangrijkste is hoe sterk je iets wil. Het leek er even op dat na de Globes ook de Oscars aan mijn neus zouden voorbij gaan, maar ik heb doorgezet en me door niemand laten kelderen. Ik ben ervan overtuigd dat de Oscars mijn internationale doorbraak worden. Ik droom dat Lady Gaga, Rihanna of Kendall en Kylie Jenner mijn jurk opmerken en hoop ook dat België zich achter mij schaart, want ik sta voor 100% Belgisch vakmanschap.”

Zelf zal Bianca er niet zijn in het Dolby Theatre. “Ik zal aan de tv gekluisterd zitten met een glas champagne in de hand. Dit jaar is mijn jurk te zien op de Oscars, volgend jaar wil ik er zelf staan. De rode loper van het Filmfestival in Cannes is mijn volgende doel. Carmen Volc moet en zal een icoon van de 21ste eeuw worden.”

Meer info op www.carmenvolc.com en de Facebookpagina Carmen Volc.

Een creatie van Bianca Samyn/Carmen Volc.
Joke Couvreur Een creatie van Bianca Samyn/Carmen Volc.
Een creatie van Bianca Samyn/Carmen Volc.
Joke Couvreur Een creatie van Bianca Samyn/Carmen Volc.
Een creatie van Bianca Samyn/Carmen Volc.
Joke Couvreur Een creatie van Bianca Samyn/Carmen Volc.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.