Jeugdtrainer KSV Roeselare in opspraak door banden met Schild & Vrienden

D.V. M. is jeugdtrainer bij KSV Roeselare.
Foto rv D.V. M. is jeugdtrainer bij KSV Roeselare.
De spraakmakende Pano-reportage over de organisatie Schild & Vrienden blijft nazinderen, ook buiten de politieke wereld. Volgens de Krant Van West-Vlaanderen is jeugdtrainer D.V.M. van KSV Roeselare niet alleen actief lid van de organisatie, maar staat hij zelfs relatief dicht bij oprichter Dries Van Langenhove. Wat voor gevolgen dat zal hebben, valt af te wachten. Het bestuur houdt zich in beraad.

"Bijzonder spijtig dat er zoveel heisa rond is", reageert KSVR-communicatieverantwoordelijke Evert Stroobant. "We zullen dit intern behandelen en er zal een gesprek komen met de persoon in kwestie. Indien dat nodig blijkt, zullen er maatregelen genomen worden. Hij is sinds dit seizoen bij ons aan de slag en tot op heden hebben wij nooit negatieve opmerkingen gekregen over zijn werk. Het privéleven van die man is trouwens zijn zaak. Wij weten uiteraard niet wat voor meningen onze trainers erop nahouden. Als voetbalclubs dat van alle personeelsleden moeten beginnen onderzoeken, dan zijn we wel erg ver van huis, niet? Voorlopig nemen we hierover dus geen standpunt in."


De trainer in kwestie is een twintiger uit Oost-Vlaanderen die de voorbije jaren betrokken was bij de campagnevoering van Schild & Vrienden op de Gentse universiteit. In 2017 werd hij verkozen en zetelde hij in de Sociale Raad van de universiteit als studentenvertegenwoordiger. Op een campagnebeeld is hij uiterst rechts te zien, samen met Van Langenhove. D.V.M. was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Ook chiroleider

Ook bij de Lichterveldse Chirojongens blijkt intussen dat er een van de leiders lid is van Schild & Vrienden. In een kort fragmentje komt zijn gezicht zelfs even in beeld in de reportage. Al is de leiding niet van plan om K.B. daarom aan de kant te schuiven. "We wisten dat hij lid was, maar hij wist helemaal niets af van die geheime chatgroepen. Zijn ideeën staan los van zijn functioneren als leider."


(SVR)