IJswagentje perte totale gereden: dader pleegt vluchtmisdrijf

Het ijswagentje van La Boule de Glace liep onherstelbare schade op bij de aanrijding met vluchtmisdrijf.
RV Het ijswagentje van La Boule de Glace liep onherstelbare schade op bij de aanrijding met vluchtmisdrijf.
Een onbekende heeft in de Delaerestraat in Roeselare het geparkeerde bestelwagentje van Rudy Pattyn, zaakvoerder van het ijssalon La Boule de Glace, aangereden. De auto, negen jaar oud, is helemaal verloren.

De aanrijding dateert van de nacht van vrijdag op zaterdag maar Rudy Pattyn wachtte enkele dagen om er ruchtbaarheid aan te geven. “Ik hoopte dat de aanrijden zich zou melden maar dat gebeurde niet”, zegt de 65-jarige man die jarenlang traiteur ’t Keukentje runde en nu al een tijd de zaakvoerder is van ijssalon La Boule de Glace, in de Delaerestraat. “Ons wagentje kreeg een flinke duw en werd halvelings op het trottoir geslingerd. Links is het fel beschadigd. De aanrijder kan er onmogelijk zelf ook zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen.”

Geen camerabeelden beschikbaar

Rudy Pattyn deed aangifte bij de politie. “In het midden van het Alfons Blommeplein, vlakbij onze zaak, staat in de rotonde een paal met daarop een bewakingscamera. Ik hoopte dat die de aanrijding met vluchtmisdrijf zou geregistreerd hebben maar om één of andere reden is dat niet het geval. Er zijn dus geen beelden beschikbaar. Toch blijf ik hopen dat dit opgelost geraakt. Ik ben ontgoocheld. Een ongeval kan iedereen overkomen. Maar ik vind dat je in zo’n geval je verantwoordelijkheid moet nemen. Vluchtmisdrijf plegen, is verwerpelijk.” Pattyn hoopt dat iemand meer informatie heeft over het ongeval en/of de aanrijder, en de politie daarover contacteert.

Het ijswagentje van La Boule de Glace belandde gedeeltelijk op het voetpad door de aanrijding met vluchtmisdrijf.
RV Het ijswagentje van La Boule de Glace belandde gedeeltelijk op het voetpad door de aanrijding met vluchtmisdrijf.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.