Gymclub viert 65ste verjaardag met grotere zaal

'FLINK EN FRIS' MAAKT KOMAF MET PLAATSGEBREK EN WACHTLIJSTEN

Sybran Parent, Laura Parmentier, Fran Dedeurwaerder en Gill Vierstraete steken de handen uit de mouwen, zodat de zaal vrijdag klaar is voor de eerste training.
Joke Couvreur Sybran Parent, Laura Parmentier, Fran Dedeurwaerder en Gill Vierstraete steken de handen uit de mouwen, zodat de zaal vrijdag klaar is voor de eerste training.
Gymclub 'Flink en Fris', met zo'n 700 leden de grootste Roeselaarse sportvereniging, mag vrijdag het perfecte cadeau voor haar 65ste verjaardag uitpakken. Na jaren gekampt te hebben met plaatsgebrek en wachtlijsten, kunnen ze voor het eerst trainen in hun nieuwe zaal, mét valkuil. "Daar droomden we al van sinds de jaren 90", klinkt het.

Toen leerkracht lichamelijke opvoeding Daniël Lefere in 1952 'Flink en Fris' opstartte, was de gymclub onlosmakelijk verbonden met de Broederschool. Tot in 1998 vonden de trainingen daar plaats. "In de week oefenden we in de Broederschool, op woensdag en zondag in de Beverse sporthal", weet Sybran Parent van de gymclub. "In december 1998 namen we met een 400-tal leden onze intrek in De Tuimelaar langs de Beversesteenweg."


Een loods van het vroegere Metaalbewerking Vangheluwe werd er omgeturnd tot gymzaal en bleek de perfecte thuishaven voor Flink en Fris. "Plots hadden we mogelijkheden om te groeien. Al na een vijftal jaar telden we 600 leden. Van toen af aan begon het te nijpen op vlak van accommodatie", zegt Sybran. De voorbije jaren moest Flink en Fris noodgedwongen wachtlijsten aanleggen. "Vorig jaar kregen we eindelijk goed nieuws van de stad. We bereikten een overeenkomst over het gebruik van de naastgelegen loods. Hierdoor groeit onze turnhal in één klap met 400 vierkante meter of de helft van onze huidige zaal."


De voorbije maanden werd er keihard gewerkt aan de uitbreiding. Niet alleen professionals, maar ook trainers, bestuur, ouders en andere sympathisanten zetten zich in. "Het dak is vernieuwd, net zoals de verlichting, de verwarming en de elektriciteit. Er is ventilatie voorzien, de vloer werd behandeld, er is geschilderd én we realiseerden onze grote droom. Al toen we onze intrek namen in De Tuimelaar wilden we graag een eigen valkuil (een met rubber beklede kuil om veilig verschillende turnonderdelen aan te leren, red.), maar dat was budgettair niet haalbaar. Nu zullen we die hebben."

De Tuimelaar breidt uit met deze zaal.
Joke Couvreur De Tuimelaar breidt uit met deze zaal.

Veilig trainen

Het is nog eventjes alle hens aan dek, maar vrijdag wordt er voor het eerst getraind in de uitgebreide Tuimelaar. "We kijken er enorm naar uit. Dit is het ultieme cadeau voor onze 65ste verjaardag. Onze leden zullen in een drietal groepen tegelijkertijd, en bovenal veilig, kunnen trainen, waardoor we onze wachtlijsten zo goed als volledig kunnen wegwerken."


'Flink en Fris' viert haar 65ste verjaardag op 28 oktober in De Vosseberg in Hooglede met het galabal 'Gym, eat, party, repeat'. Meer info en tickets via www.flinkenfris.be.