Grootste halalsupermarkt van West-Vlaanderen opent de deuren op Roeselaars Stationsplein: “Asalam betekent vrede”

Salim Al Jader en Waleed Alsaigh openen op 2 februari het derde filiaal van Asalam Supermarkt op het Stationsplein.
Joke Couvreur Salim Al Jader en Waleed Alsaigh openen op 2 februari het derde filiaal van Asalam Supermarkt op het Stationsplein.
De eerste halalsupermarkt van de regio, die ineens ook de grootste van de hele provincie wordt, opent op zaterdag 2 februari de deuren op het Stationsplein. Supermarkt Asalam heeft al filialen in Borgerhout en Sint-Niklaas en hoopt nu ook het hart van alle allochtone en autochtone Roeselarenaars te veroveren. “Asalam betekent vrede. Daarmee geven we aan dat we er zijn voor alle nationaliteiten en alle culturen”, zeggen zaakvoerders Waleed Alsaigh en Salim Al Jader.

Vijf jaar geleden verloor het Stationsplein de Carrefour Express, die verhuisde richting Meensesteenweg. Maar volgende maand opent er een nieuwe supermarkt. Niet in hetzelfde pand, maar op de plek waar hamburgerrestaurant Quick in 2017 de deuren sloot. Het wordt echter geen traditionele supermarkt, maar een nieuw filiaal van de halalsupermarktketen Asalam. “Vier jaar geleden openden we onze eerste winkel in Borgerhout. Vorig jaar volgde een tweede filiaal in Sint-Niklaas. Beide winkels draaien heel goed en lokken ook mensen uit West-Vlaanderen. Steeds vaker hoorden we de vraag om ook een winkel in West-Vlaanderen te openen”, vertellen Waleed Alsaigh en Salim Al Jader. “We zijn in Roeselare beland omdat we de stad kennen en hier wel wat vrienden hebben. Bovendien is er hier in de streek nog geen halalsupermarkt. We botsten op het pand aan het Stationsplein en waren meteen overtuigd. Centraal in het centrum en vlak bij het openbaar vervoer.”

Geen alcohol, varkensvlees en sigaretten

Maar wat is het verschil tussen een klassieke supermarkt en een halalsupermarkt? “Eigenlijk verkopen wij quasi alle producten. Enkel alcohol en varkensvlees niet, want die zijn niet halal. Ook sigaretten vind je straks niet in de winkel, maar dat is omdat ze ongezond zijn. In totaal zullen we 6.000 artikelen verkopen. Van wasmiddel tot brood. Onze specialiteiten zijn vers vlees en groenten, die we verkopen aan scherpe prijzen. Maar naast wat je in de traditionele supermarkt vindt, hebben we ook voor alle culturen iets in huis. In onze andere filialen komen zowel Belgen, Polen als pakweg Spanjaarden over de vloer. Het belangrijkste is dat alle klanten bij ons koning zijn.”

Klaar voor overrompeling

Supermarkt Asalam opent voor het eerst de deuren op zaterdag 2 februari. De voorbije maanden werd het leegstaande pand volledig omgeturnd tot een moderne winkel met een koeltoog, diepvriezers, een koelcel voor de groenten, en meters en meters aan rekken die de komende weken gevuld worden. “Zowel in Borgerhout als in Sint-Niklaas was onze openingsdag telkens een ware overrompeling. Ook in Roeselare verwachten we dat. De winkel zal in het begin trouwens dagelijks open zijn van 9 tot 20 uur, ook op zondag. Na een evaluatie zullen we onze sluitingsdag kiezen. Wij zijn er van overtuigd dat onze supermarkt een meerwaarde wordt voor de stad. De klanten zullen uit heel de provincie komen en daar zullen de andere winkels in de buurt mee van profiteren.”

Het team achter Supermarkt Asalam kijkt ambitieus naar de toekomst. “We dromen ervan om op termijn in elke grote Vlaamse stad een winkel te openen”, besluiten Waleed en Salim.

Meer op de Facebookpagina.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marnick Vanneste

  Waarom zou dit niet mogelijk mogen zijn..... het is een winkelbuurt en supermarkten zijn er nodig.....

 • Sebastian Peeters

  Ik ben benieuwd of ze producten uit Israel verkopen met hun ganse vredesverhaaltje en iedereen welkom.

 • jan pootemans

  Weeral een concentratiepunt bij. Ik beklaag de buren.

 • Franky Puystjens

  Ben geen moslim, maar 'halal' is natuurlijk wel interessant vanuit bepaalde standpunten inzake voedselveiligheid en/of keuzes inzake voedselproductie.

 • Albe Légat

  super !