Ga naar de mobiele website
^ Top

Groenere kern en nieuw wijkhuis voor Beveren

Het centrum van Beveren aantrekkelijker te maken, worden in 2018 hier en daar groene accenten aangebracht.
Stad Roeselare Het centrum van Beveren aantrekkelijker te maken, worden in 2018 hier en daar groene accenten aangebracht.

Het Roeselaarse stadsbestuur pakt Beveren aan in 2018. Het centrum wordt groener en er komt een gloednieuw wijkhuis. Dat moet het verouderde parochiaal centrum vervangen al is nog niet zeker dat de nieuwbouw effectief op die locatie komt.


Twaalf jaar na de dorpskernvernieuwing van Beveren, wordt het ontwerp van toen opgewaardeerd. De gemeente oogt weldra groener, iets waar de stad 125.000 euro voor uittrekt. "De afgelopen jaren hebben we sterk ingezet op een vergroening van het centrum", weet schepen Filiep Bouckenooghe (Groen). "Nu is het tijd om aan de deelgemeenten te denken. In de kern van Beveren willen we enkele gerichte, groene accenten aanbrengen. De rotonde op de Beversesteenweg aanpakken kan niet omdat er te veel nutsvoorzieningen onder de grond zitten, maar het plein errond komt wel in aanmerking. Met leibomen gaan we vergroenen in de hoogte, en we voorzien ook de aanplanting van diverse plantensoorten. Zo vermijden we bovendien dat de Beverse dorpskern een kopie wordt van het Roeselaarse centrum. Door de werken zal er geen enkele parkeerplaats verdwijnen, enkele zullen hoogstens wat verschuiven. We nemen ook een fietsenstalling mee in het ontwerp." Naar analogie met de immens populaire Zilverlink op De Zilverberg, wil het stadsbestuur ook een nieuw wijkcentrum bouwen in Beveren. "Het huidige parochiaal centrum is verouderd", aldus patrimoniumschepen Nathalie Muylle (CD&V). "Met de dienst Gebouwen zijn we de noden in kaart aan het brengen en begin 2018 gaan we een architect aanstellen voor het ontwerp van het ontmoetingscentrum." Hiervoor is 20.000 euro gereserveerd. "Het is de bedoeling dat de eerste steen volgend jaar gelegd wordt, de verdere realisatie is voor 2019. De nieuwbouw komt mogelijk op de site van het huidig parochiaal centrum, maar zeker in de zone voor gemeenschapsvoorziening aan de Izegemseaardeweg." (CDR)



Meld een bug