Groen en N-VA niet te spreken over te krappe wegversmalling

De wel erg krappe wegversmalling in de Maria’s Lindestraat.
CDR De wel erg krappe wegversmalling in de Maria’s Lindestraat.
De heel krappe wegversmalling in de Maria’s Lindestraat, die enkele dagen na de installatie al moest worden aangepast na een golf aan klachten uit de buurt, is ook oppositiepartijen Groen en N-VA een doorn in het oog. 

“Wij stellen die ingrijpende veranderingen aan de verkeerssituatie in Rumbeke ook vast”, zegt Filiep Bouckenooghe van Groen. “Nochtans werd op de laatste gemeenteraad, met onze steun, een studie over de verkeerssituatie in Rumbeke goedgekeurd. Dan zo snel halfslachtige maatregelen nemen is amateuristisch en onveilig.”  

Verborgen agenda

Volgens N-VA wijst die ene wegversmalling die veel krapper is dan de andere op een verborgen agenda. “Namelijk de invoering van een knip”, zegt Brecht Vermeulen. “Dit is onaanvaardbaar. We blijven een grondige meting van de verkeersstromen eisen, rekening houdend met de schoolomgeving en de nieuwe verkeersinfrastructuur rond AZ Delta en Top Motors. Nu doet CD&V aan blinde besluitvorming.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.